DOMAĆE JE DOMAĆE

Norvežani dali punu potporu Ovrebu

07.05.2009 u 19:31

Bionic
Reading

Englezi su ga dobro ispljuvali i izvrijeđali, neki luđaci koji se nazivaju navijačima čak mu prijetili smrću, no kolege iz domovine dale su punu javnu potporu Tomu Henningu Ovrebu. Sudac uzvratne polufinale utakmice Lige prvaka između Chelseaja i Barcelone ipak sigurno neće mirno spavati ni idućih dana

Vodstvo Norveškog nogometnog saveza (NFA) pružilo je podršku sucu Tomu Henningu Ovrebu koji se našao na udaru kritika zbog vođenja utakmice između Chelseaja i Barcelone u polufinalu Lige prvaka.

'Moramo biti iskreni i kazati da su neke sudačke odluke dvojbene, međutim, Ovrebo je imao ujednačen kriterij i hrabro je vodio utakmicu do samog kraja. Pokazao je snagu i kvalitetu', kazao je prvi čovjek norveške sudačke organizacije Rune Pedersen.

Vodstvo norveškog saveza kritiziralo je menadžera Chelseaja Guusa Hiddinka koji je na kraju utakmice izjavio da u životu nije vidio gore suđenje.

'Hiddink je pretjerao i njegove izjave nisu korektne. Ne vjerujem da će nakon ove utakmice biti ugrožena Ovrebova europska karijera', zaključio je Pedersen.

Ovrebo je jedan od najuglednijih norveških nogometnih sudaca, a čak pet puta je dobio nagradu za suca godine. Jedan je od 38 sudaca koji su uvršteni na širu popis kandidata za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.