tportal.hr

Zagreb
+13
Osijek
+18
Pula
+14
Rijeka
+13
Zadar
+18
Split
+15
Dubrovnik
+15

PA TI NAMJEŠTAJ UTAKMICE

Predsjednik Fenerbahçea osuđen na šest godina zatvora

Predsjednik turskog nogometnog kluba Fenerbahçe, Aziz Yildirim, proglašen je krivim za aferu namještanja utakmica, ali neće ostati iza rešetaka već će, zasada, biti pušten na slobodu

Datum objave:
2.7.2012 20:39

Zadnja izmjena:
2.7.2012 20:45

Yildirim (59) je optužen po nekoliko točaka zbog namještanja utakmica turskog prvenstva u sezoni 2010/2011, ali je za vrijeme cijelog suđenja tvrdio da nije kriv. Štoviše, tvrdio je da mu je smjestila turska islamistička vlada.

Turski nogometni savez (TFF) već je izjavio da klubovi, oni upleteni u namještanje, neće biti kažnjeni izbacivanjem u niži rang natjecanja, već će samo pojedinci snositi posljedice.

Yildirim je osuđen na šest godina zatvora zbog osnivanja kriminalističke organizacije i namještanja susreta, ali će u kasnijim satima današnjeg dana (ponedjeljak) biti pušten kući. Osim zatvorske Yildirim mora platiti i 569 tisuća eura novčane kazne.

Europska nogometna organizacija dozvolila je Fenerbahçeu da nastupa iduće sezone u najjačem klupskom natjecanju - Ligi prvaka.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Odigrane utakmice

Poredak

Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.

Nadolazeće utakmice

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr