BIJES U LONDONU

Chelsea: Sramota je imati takvo suđenje

07.05.2009 u 08:32

Bionic
Reading

Chelsea neće vidjeti finale Lige prvaka. Remiju (1:1) na Stamford Bridgeu kumovao je i katastrofalni norveški sudac Tom Henning Ovreb, koji nije vidio nekoliko čistih kaznenih udaraca za domaći sastav. Razočaranje i ljutnja u svlačionici 'bluesa' je bila golema

Emocije na utakmici polufinala Lige prvaka su jednostavno eksplodirale kada je Andres Iniesta u sudačkoj nadoknadi zabio izjednačujući pogodak. Veselje na jednoj i ljutnja na drugoj strani. Chelsea je teško oštećen od strane norveškog suca, a Hiddinkovi igrači nisu se mogli pomiriti s time da neće vidjeti završnicu u Rimu.

'Suđenje je bilo sramotno. Sudac je trebao dosuditi tri ili četiri kaznena udarca za nas. Sramota je u polufinalu Lige prvaka imati ovakvo suđenje', ljutio se reprezentativac Obale Bjelokosti Didier Drogba, koji je na kraju utakmice uletio na teren i napao suca pa mu je ovaj zbog toga pokazao žuti karton. Drogba se ni nakon toga nije smirio već je nastavio vikati na Norvežanina, zbog čega bi mogao dobiti kaznu Uefe.

Ni kapetan Chelsea John Terry nije se mogao pomiriti s takvim suđenjem.

'Bilo gdje drugdje na svijetu to se ne bi dogodilo. Može se dogoditi da sudac ne vidi prvi jedanaesterac, ali ostale... Nije ni čudo što smo nakon utakmice pokazali povišene emocije. Nismo smjeli tako reagirati, ali činjenica je da je šest odluka bilo protiv nas', izjavio je Terry, a slično je govorio i menadžer engleskog premijerligaša Guus Hiddink.

'U ovoj fazi natjecanja moraju suditi najbolji suci iz najboljih liga na svijetu - Italije, Španjolske, Engleske i Njemačke. Ne mogu reći da Uefa nije željela novo englesko finale, ali pet ili šest situacija je bilo protiv nas, a ne samo jedna', završio je nizozemski stručnjak.