TALENTI NA PEŠĆENICI

Mađarima međunarodni futsal turnir u Zagrebu

25.06.2012 u 22:27

Bionic
Reading

Proteklog vikenda (22-24. lipnja) u Zagrebu održan je 5. Međunarodni futsal turnir kadeta 'Zagreb 2012' , na kojem su pravo nastupa imali igrači mlađi od 17 godina

Futsal zaljubljenici u športskoj dvorani Pešćenica su na djelu mogli vidjeti osam momčadi Mnk Nacional, Mnk Ovb, F.S Megaton, Mnk Fotex Nedeljanec, talijanske momčadi Marca Futsal, Number 9 Roma, austrijski SK Sturm Graz i mađarski Cso Montage. Organizatori ovog turnira su bili poznati malonogometaši Kujtim Morina i Matija Đulvat, a nositelj projekta je Mnk Nacional iz Zagreba.

Prvog dana turnira odigrane su utakmice po skupinama, dok su u Nedjelju na rasporedu bili susreti za plasman. U susretu za 7. mjesto Marca Futsal nadvisila je Number 9 futsal sa 3:0, dok je peto mjesto zaueo F.S Megaton koji je bio bolji od Mnk Ovb-a sa 6:1. U dvoboju za treće mjesto Mnk Nacional boljim izvođenjem šesteraca stigao do pobjede od 8:7, u regularnom dijelu rezulatat je bio 3:3.

U finalnom susretu snage su odmjerile dvije najkvalitetnije momčadi turnira mađarski Cso Montage i Mnk Fotex. Mađarski prvak je pokaza više od igre te imao više raspoloženih pojedinaca poput Lukasa Akosa, Davida Dombaia i Roberta Sebastiena koji su postigli po dva pogotka i donjeli veliko slavlje svojo momčadi. Mađarski Cso Montage je prva strana momčad koja je osvojila ovaj prestižni turnir kadeta.

Najbolji stirijelac turnira bio je Ado Hamzabegović (Sturm Graz). Najbolji vratar dolazi iz pobjedničke momčadi David Szokoli (Cso Montage). Najboljim igračem turnira proglašenje Filip Borak (Mnk Fotex Nedeljanec).

Bilo je to vrlo zanimljivo natjecanje u kojem su naše momčadi mogle odmjeriti snage sa vršnjacima iz regije i time pridonijeti razvijanju futsala u mlađim dobnim kategorijama.

'Ove godine napravljen je iskorak u organizaciji ovog natjecanja pozivanjem četvrte strane momčadi, nastojat ćemo sljedeće godine privući koju momčad iz Španjolske ili Rusije i učiniti ovo natjecanje još zanimljivijim,' kazali su organizatori turnira Kujtim Morina i Matija Đulvat.

Utakmica za 5 mjesto:
F.S Megaton – Mnk Ovb 6:1 (Šulentić, Krivec 3, Gašparinčić, Jakas / Malenec, )
Utakmica za 3. Mjesto:
Mnk Nacional Zagreb - Sk Sturm Graz ( Umičević 3 / Hamzabegović 2, Hofer)
FINALE
MNK FOTEX NEDELJANEC – CSO MONTAGE (HUN) 3:8 (1:3)
Strijelci : 0:1 Akos (3), 1:1 Borak (6), 1:2 Akos (12), 1:3 Dombai (14), 1:4 Dombai (19), 2:4 Borak (19), 2:5 Lukacs (21), 3:5 Borak (24), 3:6 Sebastien (25), 3:7 Klascak (27), 3:8 Sebastien (28)
MNK FOTEX: Kranjčec, Mešnjak, Tuđan, Bogović, Rog, Borak, Hlišć, Puclin, Bosilj
CSO MONTAGE: Szokoli, Lukacs, Pavkacy, Ovosz, Klascak, Dombai, Sebastyen, Lazics, Melo, Bihavi, Lukacs Akos,