BORBA ZA LIGU PRVAKA

Dinamo u 2. pretkolu dobio bugarskog prvaka

25.06.2012 u 12:23

Bionic
Reading

U Nyonu je održan ždrijeb pretkola Lige prvaka. Jedini hrvatski predstavnik u elitnom UEFA-inom natjecanju Dinamo je za protivnika u drugom pretkolu dobio bugarski Ludogorec

'Modri su preskočili prvo pretkolo, a u drugom su bili nositelji. Želja im je bila izbjeći neki od klubova koji su daleko na Istoku i to im se ostvarilo, jer su za protivnika izvukli bugarskog prvaka Ludogoreca.

No riječ je o sastavu koji nije bezopasan. Taj klub je osvojio bugarski naslov samo godinu dana nakon što je izborio prvu ligu! Isto tako Ludogorec je u prvoj sezoni uzeo i bugarski kup.

Ključni momenat u povijesti bugarskog prvaka dogodio se kada su poznati bugarski industrijalci, braća Kiril i Georgi Domuščiev, odlučili 2010. godine investirati u razvoj kluba kada je isti tek ušao u drugu ligu. Iste je sezone (2010/2011) Ludogorec osvojio naslov prvaka, te se plasirao u najviši rang natjecanja po prvi puta u svojoj klupskoj povijesti.

No, nije ni tu bio kraj 'ludostima' kluba iz Razgrada. Kao što smo već spomenuli u prvoj sezoni su osvojili dvostruku krunu i postali bugarska senzacija. Naslov su osvojili u posljednjem kolu kada su s 1:0 bili bolji od CSKA Sofije.

Inače spomenimo da je ovo momčad u kojoj ima više stranaca nego domaćih igrača (14-12), te za koju igra bivši nogometaš Dinama, Bjelokošćanin Did'dy Guela. Trener im je Ivajlo Petev, a stadion prima tek 6000 gledatelja.

Utakmice se igraju 17. i 18. srpnja, uzvrati su 24. i 25 srpnja.

'Ne znam previše o njima, ali čim su dobili priliku da igraju u kvalifikacijama za Ligu prvaka znači da su dobri. Pokušat ćemo prikupiti što više informacija o njima,' rekao je sportski direktor Dinama Zoran Mamić za OBN.

'Mi ako želimo ući u Ligu prvaka, moramo dobiti sve protivnike kako god se oni zvali. Nadam se da ćemo prikazati bolju igru nego prošle godine.'

Trener Ludogoreca Ivailo Petev nije bio previše zadovoljan.

'Izvukli smo najgoreg mogućeg protivnika. Znamo tko je Dinamo, ali mislim da su šanse podjednake.'

Uključite se i vi u raspravu oko ove i drugih nogometnih tema – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja nove domaće nogometne zajednice!

PRVO PRETKOLO (3/4 i 10/11 srpnja)

F91 Dudelange (Luk) v SP Tre Penne (SM)
Valletta (Mal) - Lusitans (And)
Linfield (SI) - B36 Tórshavn (FO)

DRUGO PRETKOLO (17/18 i 24/25 srpnja)
PFC Ludogorets Razgrad (Bug) - DINAMO ZAGREB (HRV)
KS Skënderbeu (Alb) - Debreceni VSC (Mađ)
Maribor (Slo) - Željezničar (BIH)
MŠK Žilina (Slk) - Hapoel Kiryat Shmona (Izr)
BATE Borisov (Blr) - Vardar (Mak)
AEL Limassol FC (Cip) - Linfield (SI)/B36 Tórshavn (FO)
Shamrock Rovers (Irs) - Ekranas (Lit)
Flora Tallinn (Est) - Basel 1893 (Švi)
The New Saints FC (Wal) - Helsingborgs IF (Šve)
HJK Helsinki (Fin) - KR Reykjavík (Isl)
Molde FK (Nor) - Ventspils (Lat)
F91 Dudelange (Luk)/ SP Tre Penne (SM) - Salzburg (Aut)
Slovan Liberec (Češ) - Shakhter Karagandi (Kaz)
Neftçi PFK (Aze) - Zestafoni (Gru)
Ulisses FC (Arm) - Šerif (Mol)
Valletta FC (Mal)/ Lusitans (And) - Partizan (Srb)
Budućnost Podgorica (CGE) - Slask Wroclaw (Polj)