O SVEMU OTVORENO

Dudu: Povratak u Premiership? Bilo bi to jako lijepo

20.06.2012 u 13:24

Bionic
Reading

Iza Eduarda da Silve je prvo veliko natjecanje u karijeri. No, Dudu se nije previše naigrao na Euru. Hrvatski reprezentativac brazilskih korijena najavio je mogućnost povratka u Englesku

U razgovoru za Goal.com, hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva, koji se nije naigrao na Euru, istaknuo je kako ne bi imao ništa protiv povratka u engleski Premiership tijekom karijere...

'Još imam dvije godine ugovora sa Šahtarom. Po svemu što čujem, u klubu su vrlo zadovoljni sa mnom, što mi je jako bitno. Ali, nikada se ne zna. Ukoliko bi se javio neki engleski klub i poslao dobru ponudu, tko zna? Bilo bi lijepo vratiti se u Englesku', izjavio je bivši napadač Arsenala, kojem je u veljači 2008. godine Martin Taylor, tada branič Birminghama, polomio nogu, zbog čega je brazilski Hrvat propustio europsku smotru prije četiri godine u Austriji i Švicarskoj.

'Pauzirao sam deset mjeseci nakon te ozljede. No, još gotovo dvije godine nakon toga, osjećao sam posljedice te ozljede. Možda godinu i po nakon oporavka. Svaku drugu ili treću utakmicu imao sam nekakvih problema s mišićima. Srećom, sada je sve to iza mene i sada se dobro osjećam. Otkad sam stigao u Šahtar, sve je bilo u redu. Imao sam samo jedan problem s ozljedom, ali ni to nije bilo ništa posebno. Moje tijelo potpuno se adaptiralo na igranje kakvo sam demonstrirao prije ozljede', kaže Dudu.

Nakon eliminacije Hrvatske s Europskog prvenstva, Eduardo se okreće razmišljanjima o pripremama za sljedeću sezonu u Šahtaru.

'Sada sam na odmoru, ali ne zadugo. Šahtar je prošlog tjedna počeo s pripremama za iduću sezonu, što znači da ću imati desetak dana, maksimalno 15 za odmor. Nakon toga se vraćam u akciju. Mi smo izravno u Ligi prvaka sljedeće sezone i to nam je jako važno. Stoga će nam trebati još više vremena da se dobro pripremimo za iduću sezonu', zaključio je Eduardo.