NEZADOVOLJAN REZULTATIMA

Marco van Basten više nije trener Ajaxa

06.05.2009 u 14:48

Bionic
Reading

Ajax je ostao bez trenera. Marco van Basten (44) podnio je ostavku prije kraja sezone, razočaran rezultatima koje je ostvario s amsterdamskim klubom

Marco van Basten je od 2004. do 2008. bio na klupi nizozemske reprezentacije. Nakon toga je u srpnju 2008. preuzeo Ajax te je potpisao ugovor na četiri godine, ali prije nego što je odradio jednu cijelu sezonu legendarni centarfor je podnio ostavku. Razlog su razočaravajući rezultati. Ajax je tek treća momčad u prvenstvu, a prvak AZ je pobjegao čak 12 bodova.

'Van Basten je zaključio da nije ostvario ciljeve, a smatra i da nije u stanju napraviti napredak u sljedećoj sezoni. To su glavni razlozi zbog kojih je podnio ostavku', objavio je Ajax.

Prije trenerske karijere Van Basten je imao veliku igračku karijeru koju je proveo u samo dva kluba - Ajaxu i Milanu. Od značajnijih trofeja osvojio je po tri talijanska i nizozemska prvenstva, dva kupa prvaka, jedan kup kupova, dva europska superkupa i dva interkontinentalna kupa, a ne smije se zaboraviti da se s Nizozemskom 1988. popeo na krov Europe.