PROMJENE U RED BULLU

Salzburg ostao bez trenera, preuzima ih Niko Kovač?

13.06.2012 u 13:10

Bionic
Reading

Sasvim neočekivano redove aktualnih austrijskih prvaka, nogometaša Red Bull Salzburga, napustio je nizozemski trener Ricardo Moniz

Premda je imao važeći ugovor i za iduću sezonu, trener koji će u nedjelju proslaviti 48. rođendan podnio je neopozivu ostavku opravdavši je privatnim razlozima.

U izjavi danoj austrijskim medijima obrazložio je da razlog odlasku nije ponuda nekog drugog kluba.

'Zadržat ću precizne razloge odlaska za sebe', kazao je Moniz.

U klubu ne skrivaju šokiranost potezom prvog trenera koji je minule sezone, u svojoj prvoj punoj godini na klupi salzburškog kluba, ostvario povijestan uspjeh osvojivši dvostruku krunu.

Vodio je momčad od travnja prošle godine, kada je naslijedio sunarodnjaka Huuba Stevensa.
Lokalni dnevnik Salzburger Nachrichten piše da je logičan i prirodan izbor za Monizova nasljednika 40-godišnji Hrvat Niko Kovač, Nizozemčev pomoćnik od samog početka njegove suradnje s klubom.

Od 2006. do 2009. godine Kovač je igrao igrao za Red Bull, dok je od lipnja 2009. do travnja 2011. godine vodio juniorsku momčad istog kluba.

Iz kluba su priopćili da neće žuriti s imenovanjem novog trenera, jer da do prve utakmice druge kvalifikacijske runde Lige prvaka, koji je na rasporedu 17. ili 18. srpnja, imaju još dosta vremena.

Nova sezona Austrijske bundeslige počinje 21. idućeg mjeseca.