PRVA HNL - 18. KOLO

Lokalni derbiji u Zagrebu i Splitu kroje vrh HNL-a

06.12.2008 u 16:10

Bionic
Reading

U posljednjem kolu jesenskog dijela natjecanja Prve HNL najviše interesa privlači dvoboj Šibenika i Hajduka na Šubićevcu. Osim toga, ističe se i gradski derbi na Maksimiru, u kojemu će Dinamo imati priliku osigurati naslov jesenskog prvaka

DINAMO - ZAGREB (15.30)

Dinamo je u Varaždinu obranio vodeću poziciju ispred Hajduka i protiv susjeda s Trešnjevke ima priliku zadržati 'jedinicu' do proljeća i derbija na Poljudu. Gust raspored domaćinu sigurno ne ide na ruku, no kroz čitavu jesen igrači i uprava provlače uspjeh u HNL-u kao klupski prioritet. Zagrebov trener Pavlović prije tri je kola zamijenio čitav vezni red i nakon toga upisao dvije pobjede bez primljenog gola. Ipak, Šibenik je četvorkom u Kranjčevićevoj ukazao na nedostatke. Zagreb u Maksimiru u HNL-u ima samo jednu pobjedu.

ŠIBENIK - HAJDUK (20.15)

Na Šubićevcu će se sučeliti dvije momčad u najboljoj formi u ligi, a Hajduk ima i breme imperativa osvajanja sva tri boda. Iako tradicija kaže da je Šibenik samo u dva navrata od 16 pokušaja na svom travnjaku pobijedio Hajduk, domaćin je danas jači nego ikada. I Hajduk raste, Splićani su nadoknadili velik zaostatak za Dinamom i plijene atraktivnom igrom. Gostima će nedostajati kapetan Andrić.

RIJEKA - CIBALIA (15.30)

Riječani ne pamte kada su bili manje uvjerljiv domaćin nego ove sezone. Na Kantridi su pali Dinamo, Hajduk i Belupo, ali su bodove odnosili klubovi s manjim renomeom. Vinkovčani su pred pauzu ušli u pozitivan niz i u zadnja tri kola bod im je uzeo samo Dinamo. Eventualnom novom pobjedom, Cibalia bi možda prezimila u gornjem domu ljestvice. Pobjeda gostiju i ne bi bio ekskluzivan događaj, Cibalia je u zadnjih 11 navrata Kantridu napuštala s tri boda u džepu.

CROATIA SESVETE - ZADAR (15.30)

Zadnja pobjeda Sesvećana datira iz desetog kola i gostovanja Hajduka, trenutno ih 'krase' četiri uzastopna poraza. U Vinkovcima su na vidjelo izašle manjkavosti u fazi obrane, a Zadar je očvrsnuo i spreman je za oštru borbu za ostanak. Posljednji susret prije prelaska u Hajduk igrat će najbolji igrač Zadra Marin Tomasov.

INTER – VARTEKS (15.30)

Ova dva kluba iz donjeg dijela ljestvice u dvoboj ulaze s problemima. Interovi igrači zbog loših vremenskih prilika uglavnom ne treniraju na glavnom travnjaku, a zbog ozljeda ne mogu računati na Jonjića, Rašića i Ceraja. S druge strane i 'krojači' nisu kompletni, nedostajat će Papa, Prahić, Lučić i Melnjak. Inače, u 12 utakmica u Zaprešiću po četiri pobjede imaju i domaćin i gost.

OSIJEK - SLAVEN BELUPO (15.30)

Izostanci muče i jednog i drugog trenera. Osječani će u boj bez požutjelih Vide i Babića, zbog ozljeda nema Vlaovića i Hrnčevića, a upitni su i Primorac te Šolić. U redovima 'farmaceuta' Posavec je ozlijeđen, Poldrugač ima kartone, a trojka Jajalo, Tepurić i Filipović je i dalje pod klupskom suspenzijom. U oba tabora ne bi bili nezadovoljni neodlučenim prije zimske stanke.