NIKE CHANCE

Dva amatera iz Španskog i Tekstilca odlaze u Barcelonu na probu

04.06.2012 u 10:30

Bionic
Reading

U Zagrebu je odigrano finale hrvatskog izdanja 'Nike The chance' turnira za nogometne amatere nakon kojega je strućni žiri odabrao dvojicu najboljih igrača koji će Hrvatsku predstavljati na svjetskoj smotri u Barceloni

Za turnir se prijavilo više od 250 mladih nogometaša, a njihov napredak u tri je faze pratio žiri skauta (Soldo, Komes, Brnas, Bogdanović, Lacković, Komljenović) koje je okupio organizator Nike. Nakon finala u Kranjčevićevoj ulici predsjednik komisije Zvonimir Soldo je objavio kako na svjetsku završnicu idu Ivan Zorić i Josip Gusković

Najbolji dojam od finalista na stručnjake je ostavio 24-godišnji Đakovčanin Ivan Zorić koji u NK Špansko igra krilne pozicije.

'Došao sam ovdje zbog zabave, ali nakon ove selekcije možda se ukaže i prilika. Počeo sam u đakovačkoj Croatiji, a s Osijekom sam igrao prvu juniorsku ligu dok operacija prepona nije izazvala prekid,' kaže Zorić koji je pred diplomom na Kineziološkom fakultetu. Ipak, 17. kolovoza ide u Barcelonu na barem peta dana.

'Nisam se tome nadao. Iskreno, još uvijek nisam svjestan što se dogodilo. Shvatiti ću kada dođem tamo. Josipa poznajem iz Haška i jedva čekam novo dokazivanje u Španjolskoj,' završava Ivan.

Josip Gusković rekao nam je kako nije mogao vjerovati kada je službeni spiker pročitao njegovo ime:

'Još nisam svjestan svega ovog, jako sam sretan i uzbuđen te jedva čekam dan kada krećemo za Barcelonu. Kad su prozvali moje ime nisam bio svjestan u tom trenutku da se radi o meni i ostao sam mrtav hladan stajati na terenu', sa smiješkom nam je rekao Josip koji će 12. lipnja proslaviti 21. rođendan.

'Trenutačno igram u Tekstilcu sa zagrebačkih Ravnica i to na poziciji desnog veznog', dodao je Josip koji je ne pitanje tko mu je od igrača igrači idol ispalio:

'Najveći igrački idol mi je Niko Kranjčar. Oduvijek mi se sviđala njegova igra, a pogotovo tehnika. Niko ima sjajne pokrete koje i ja pokušavam skinuti', iskren je bio Josip koji je nogomet od 'Zagića' kao klinac pa sve do juniora učio u Hašku gdje je jedno vrijeme zajedno trenirao s Ivanom Zorićem.

'Da, ispalo je kako se poznajemo iz tih dana i sada se zajedno moramo što bolje pripremiti za Barcelonu', rekao je Josip.

Sto odabranih sa svih strana svijeta u kampu u Barceloni, pod paskom trenera i skauta, provest će pet dana a kamp će voditi slavni Pep Guardiola. Uslijedit će nove selekcije, a četvorica najboljih iz tog odabranog društva ići će na turnir u SAD na kojem će nastupiti i Manchester United, te Juventus.

Sretno dečki.