POKER U NAPADU

Leo Messi predvodio ubitačnu argentinsku navalu

03.06.2012 u 09:25

Bionic
Reading

Slavljenik Sergio Agüero postigao je vodeći pogodak za Argentinu u slavlju nad Ekvadorom 4-0 u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine

Izbornik Alejandro Sabella odlučio je od 1. minute pružiti dobru predstavu navijačima na do posljednjeg mjesta ispunjenom stadionu Monumental u Buenos Airesu pa je na travnjak poslao Lionela Messija, Angela di Mariju, Gonzala Higuaina i spomenutog Agüera.

Spomenuti četverac je odmah navalio na gol gostujuće momčadi, a prvi je zaprijetio Messi, kojem je udarac nakon svega nekoliko minuta igre obranio dobro postavljeni Alexander Dominguez. No nogometaši Ekvadora nisu uspjeli dugo odolijevati napadima 'gauča' pa su kapitulirali u 20. minuti, kada je slavljenik 24. rođendana, Agüero, poentirao nakon sjajnog dodavanja Di Marije.

Sljedeći se na listu strijelaca upisao napadač Real Madrida, Higuain, nakon asistencije Lionela Messija u 30. minuti prvog dijela. Svega nekoliko minuta prije toga Higuain je zapucao odličnu priliku koju mu je pripremio asistent kod prvog pogotka, Di Maria. Ekvador se još nije oporavio od drugog, a već je stigao treći pogodak, i to u režiji najboljeg strijelca prve španjolske nogometne lige (Primera) - Messija. Higuain je vratio 'uslugu' napadaču Barcelone kojem nije bilo teško matirati gostujućeg vratara za uvjerljivih 3-0.

U drugom dijelu je Ekvador zaigrao puno bolje i čvršće u obrani pa mu je pošlo za nogom primiti tek jedan pogodak. Strijelac za konačnih 4-0 bio je Di Maria, a asistent je, kao i kod drugog pogotka, bio omaleni čarobnjak iz Rosarija - Messi.

Ovom pobjedom Argentina je izbila na vrh ljestvice južnoameričkih kvalifikacija za SP 2014. godine u Brazilu, s bodom više od Čilea i dva od Urugvaja. Potonji, doduše, ima utakmicu manje na svom kontu.

Spomenimo i da će sljedeću kvalifikacijsku utakmicu, protiv Paragvaja u rujnu, zbog prekobrojnih žutih kartona propustiti Agüero.

Južnoameričke kvalifikacije za SP 2014. godine:

Argentina - Ekvador 4-0 (Agüero 20, Higuain 30, Messi 32, Di Maria 76)
Redoslijed: 1. Argentina 10 (5 utakmica), 2. Čile 9, 3. Urugvaj 8 (-1), 4. Venezuela 8...

Argentina je izgledala iznimno moćno