MLADI PODBACILI

'Naš' Švicarac izbacio Hrvatsku s Eura

02.06.2012 u 18:27

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija za igrače do 21 godine poražena je u Koprivnici od Švicarske sa 2:1 i tako ostala bez mogućnosti plasmana na europsku smotru u azijski Izrael

Hrvatska je u Švicarskoj poražena sa 4:0, te bi čak i u slučaju pobjede bila još uvijek daleko od mogućnosti prolaza na mali Euro. No poraz je zapečatio nade izbornika Ive Šuška i njegovih igrača koji su potpuno podbacili u ovom ciklusu.

Nije Hrvatska igrala loše, dapače, ali izostala je mirnoća u realizaciji. U prvom poluvremenu imao je domaćin dva udarca u okvir gola i oba su bila vrlo izgledne prilike. U oba slučaja pucao je Ante Vukušić, no švicarski vratar bio je odlično postavljen i miran.

U međuvremenu, nakon 15 minuta igre, švicarski ofenzivci Zuber i Seferović odigrali su kraj uspavanog hrvatskog bloka sjajan dvostruki dupli pas i najtalentiraniji Švicarac Haris Seferović rutinski je zabio za 1:0.

I u nastavku Hrvatska je nastavila s blagom dominacijom te nakon niza solidnih prilika izjednačila rezultat. Jedna odbijena lopta idelano je sjela na nogu Dejanu Glavici koji je sa 20 metara pogodio mrežu bez da je vratar uopće stigao reagirati.

Krenuo je 'pokušaj proboja', ali pet minuta prije kraja Domagoj Antolić je dobio crveni karton i u drugoj minuti nadoknade došla je kazna. Pobjednički gol za Švicarsku prsima je s druge stative zabio Josip Drmić, koji je prošloga tjedna izjavio da bi u budućnosti želio nastupati za hrvatsku reprezentaciju.