ŠOK NA GRIPAMA

Vrgorac srušio moćni Split u finalu

02.06.2012 u 12:02

Bionic
Reading

U sezoni koja je hrvatskom futsalu donijela pravu revoluciju počelo je finale Prvenstva Hrvatske, a u prvom dvoboju Vrgorac je svladao Brodosplit inženjering nakon produžetaka rezultatom 3:1

Trener Mirko Vrcan i njegovi Vrgorčani cijele su sezone ozbiljna oporba hrvatskom 'dream teamu' iz Splita, a nakon pobjede u prvom dvoboju došli su i korak bliže svom prvom državnom naslovu u povijesti.

Ovo im je i prvi finale, ali Vrgorac je već dva puta u sezoni 'osvojio Gripe' i bilo je jasno da nas čeka prava malonogometna bitka. U prvom poluvremenu nije bilo golova, a Splićani su malo prije odmora zbog ozljede ostali bez svog sjajnog reprezentativnog vratara Ive Jukića, kojega je zamijenio mladi Bilandžić.

Vrgorac je poveo u 27. minuti, kada je Maid Ramić pokrenuo kontru i uposlio strijelca Duška Martinca. Iako se igralo u Splitu, zavladalo je oduševljenje jer je na tribini vokalno vladala gostujuća skupina Kamenjari.

Ipak, Split na klupi ima izbornika Matu Stankovića, a na parketu više od pola zimskih polufinalista Eura, i već dvije minute kasnije najbolji pojedinac domaćih Dario Marinović vratio je rezultatski egal. Napetost je rasla, ali do zadnjih pet minuta obrane su ostale čvrste. Posebno se istaknuo gostujući vratar Žarko Luketin.

I onda je počeo spektakl. U 36. minuti Vrgorčanin Denis Mijatović je pogodio stativu, a u posljednjoj minuti još dva zicera. Tihomir Novak je pogodio stativu za Split 25 sekundi prije kraja, a u kontri je asistent Maid Ramić promašio s druge stative. Krenuli su produžeci.

U trećoj minuti gol odluke za Vrgorac nakon lijepog slaloma i gola zabio je Denis Mijatović i Stanković je krenuo na sve ili ništa bez vratara. Tu je varijantu gotovo usavršio tijekom Eura, ali Vrgorac je ostao čvrst i deset sekundi prije kraja vratar Žarko Luketin je preko cijelog igrališta pogodio za konačnih 3:1 i euforično slavlje gostiju.

Prvak će postati momčad koja osigura tri finalne pobjede, a priliku za velikih 2:0 Vrgorac će imati (prijenos na Sportskoj televiziji) u svojoj dvorani već u utorak.