NAŠE GORE LIST

Petković mijenja Reju u Laziju?

29.05.2012 u 14:18

Bionic
Reading

Hrvatsko-švicarski nogometni stručnjak Vladimir Petković mogao bi preuzeti treniranje talijanskog prvoligaša Lazija, pišu mediji na Apeninskom poluotoku

Rođeni Sarajlija sa švicarskim i hrvatskim državljanstvom prije nekoliko je dana imenovan trenerom Siona s ciljem spašavanja kluba od ispadanja u drugu ligu. Misija je bila uspješna s obzirom na to da je Sion kroz dvije utakmice razigravanja s Aarauom sačuvao prvoligaški status, a pred klupskim je čelnicima sada težak posao zadržavanja 48-godišnjeg stručnjaka.

'Neće biti jednostavno zadržati Petkovića. Teško je kada vas nazove klub poput Lazija', poručio je predsjednik Siona Christian Constantin, a sam Petković je dodao:

'Raditi u Seriji A bi bio san. Volim napadački nogomet što nije stil svojstven Italiji, no volio bih ga dovesti tamo.'

Nakon odlaska bivšeg Hajdukova trenera Edoarda Reje, Lazio je krenuo u potragu za novim strategom, a dosad su se kao moguća rješenja spominjali Gianfranco Zola, Roberto di Matteo, Walter Mazzarri, Vincenzo Montella i Louis van Gaal.

Petković je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio švicarske klubove Bellinzonu, Malcantone, Lugano, Young Boys te turski Samsunspor.