FINALE

Split i Vrgorac u borbi za prvaka Hrvatske

29.05.2012 u 11:17

Bionic
Reading

Nakon što su ostvarili po dvije pobjede u polufinalnim utakmicama, protiv Novog Marofa i Solina, ekipe MNK Split Brodosplitinžinjeringa i HMNK Vrgorac GTP u finalu 1. Hrvatske malonogometne lige bore se za naslov prvaka Hrvatske u malom nogometu.

Poslije 22 odigrana kola, ekipa Splita završila je na 1. mjestu prvenstvene tablice s 52 boda iz 22 susreta, a Vrgorac je bio drugoplasirani s bodom manje, s osvojenim 51 bodom iz 17 pobjeda i 5 poraza. Nakon playoffa, u borbi za prvaka ostali su 'inžinjeri' iz Splita i 'nebeskoplavi' iz Vrgorca, koji će u petak na Gripama odigrati prvu finalnu utakmicu.

Prošlogodišnji prvak Split i izazivač Vrgorac, u završnica za prvaka države igraju na tri dobivene utakmice, nakon čega ćemo saznati hoće li pehar prvaka podići kapetan nebeskoplavih Duško Martinac, ili Ivica Osibov, kapetan inžinjera, također bivši igrač Vrgorca.

U svakom slučaju pokal najboljeg će otići u jedan od dva najmalonogometnija grada u Hrvatskoj, Split koji se može pohvaliti sedmerostrukim osvajanjem prvaka države u malom nogometu, ili u Vrgorac, grad s najjačom malonogometnom školom u Hrvatskoj, gdje u školi malog nogometa trenira oko 150 djece. U Europi samo Barcelona ima brojniju malonogometnu školu.