PENZIJA ZA VELIKANA

Cordoba u Indoneziji okončao karijeru

27.05.2012 u 19:14

Bionic
Reading

Odigrao je Ivan Ramiro Cordoba 455 susreta u 13 sezona koje je proveo u redovima Intera. Osvojio je u tom periodu pet naslova talijanskog prvaka, četiri nacionalna kupa, Ligu prvaka i Klupsko svjetsko prvenstvo.

Kolumbijski nogometaš Ivan Cordoba odlučio je okončati igračku karijeru, a posljednju je utakmicu odigrao na Interovoj turneji u Indoneziji. Inter je zadnju utakmicu četverodnevne turneje po toj azijskoj državi odradio pobjedom nad reprezentacijom Indonezije 4:2, a tom se prilikom od aktivnog bavljenja nogometom oprostio Ivan Cordoba.

Odigrao je kolumbijski branič 455 susreta u 13 sezona koje je proveo u redovima Intera. Osvojio je u tom periodu pet naslova talijanskog prvaka, četiri nacionalna kupa, Ligu prvaka i Klupsko svjetsko prvenstvo.

'Oproštajna utakmica je bila čudesna, vrlo impresivna, osjećao sam se kao da igramo na svom stadionu. Puno je tu bilo pomiješanih osjećaja koje mi je teško izraziti riječima. Nadam se da će momčad u budućnosti nastataviti s uspjesima. Želio bih se zahvaliti Interu na podršci svih ovih godina, te također Indonežanima na pamtljivoj oproštajnoj utakmici. Na isti način kako sam se predano borio za klub spreman sam, ako mi pruže priliku, raditi za Inter i u budućnosti', izjavio je Cordoba.

Za kolumbijsku reprezentaciju sakupio je 67 nastupa, a najveći uspjeh mu je osvajanje Copa Americe 2001. godine.