DAN ZA NOGOMET

Pogledajte navijačko ludilo u Münchenu

19.05.2012 u 18:00

Bionic
Reading

München je u subotu živio za nogomet. Bavarski grad bio je domaćin finala Lige prvaka između Bayerna i Chelseaja, a ulice i trgove su preplavili deseci tisuća navijača. Naravno, dominirali su fanovi bundesligaša

Najvažnija utakmica europske sezone imala je fenomenalnu uvertiru. Nogometni fanovi okupirali su sva prometnija mjesta i uz nezaobilazno pivo u rukama pjevali su pjesme podrške svojim ljubimcima.

Prema policijskoj procjeni u 16 sati je na minhenskim ulicama bilo 180 domaćih tisuća navijača koji su feštali bez najmanjeg incidenta, a brojka je iz sat u sat bila sve veća.

S druge strane, u gradu se našlo i 30 tisuća simpatizera Chelseaja koji su iako brojčano nadjačani bili jednako glasni, u nekim trenucima i glasniji. Zabilježen je tek jedan mali sukob između 'plavih' i crvenih' na Marienplatzu koji je brzo primirila policija.

Samo mali broj od spomenute velike navijače vojske u Münchenu našao se na Allianz Areni, jer su oba kluba dobila tek po 17.500 karata za svoje navijače. Koje ironije, Bayern je igrao finale kod kuće, a nikada manje nije imao svojih pristalica na tribinama.

Zato su se ostali morali utješiti gledajući dvoboj divova u pivnicama, restoranima, trgovima, kampovima… A dobre atmosfere ni tamo nije nedostajalo.