ŠTO VI KAŽETE?

Kladionice i statistika na strani Bayerna

19.05.2012 u 12:42

Bionic
Reading

Ove se subote (20.45) na Allianz Areni i u Münchenu igra finale ovogodišnje Lige prvaka, a u njemu se susreću Bayern i Chelsea

Dakle, Bavarci na svom stadionu idu po svoj peti naslov najbolje momčadi Europe, s time da su još četiri puta bili i sudionici finala. Iako bi se ulaznice trebale dijeliti po Uefinim kriterijima, te bi na tribinama trebao biti podjednak broj navijača obiju momčadi, i sama činjenica da se igra na Bayernu dobro poznatom travnjaku, sasvim je sigurno da će to biti stanovita prednost domaćih.

Prema tome, uoči Chelseajevog drugog finala, Di Matteova momčad ima barem za jedna posto manje izgleda.

Ove su se dvije momčadi dosad u Ligi prvaka susrele tek jednom. Bilo je to u četvrtfinalu, u sezoni 2004/5. U prvoj utakmici slavio je Chelsea 4:2, a u uzvratu je bilo 3:2 za Bayern.

Bayern je ove sezone odigrao 54 službene utakmice, a u njima je ostvario 39 pobjeda, pet remija te deset poraza. U 23 prvenstvene pobjede, 14 ih je bilo domaćih a devet gostujućih, dok je na domaćem stadionu u prvenstvu upisao dva poraza, zanimljivo oba od Borussije, one iz Mönchengladbacaha i Dortmunda. U Ligi prvaka Bayern od 14 utakmica ima 11 pobjeda, remi i dva poraza, a oba su stigla u gostima.

Chelsea je, za razliku od Bayerna odigrao šest službenih utakmica više, dakle, ukupno 60. No statistički su manje uspješni jer imaju 'tek' 33 pobjede, 14 remija i 13 poraza. Chelsea je u engleskom prvenstvu upisao 18 poraza i po deset remija i poraza. Šest poraza 'bluesi' su upisali u gostima, baš kao i oba koja su ubilježili u 12 utakmica Lige prvaka.

Po broju postignutih golova, Bavarska je momčad kudikamo uspješnija jer u 54 utakmice suparničke je mreže tresla 120 puta, a čak 76 golova zabili su na svom stadionu. Na Fußball Areni primili su deset, od ukupno 38 golova u ovoj sezoni.

Chelsea je u 54 utakmice zabila 111 puta, 70 kao domaćin a 41 kao gost. Što se primljenih golova tiče, Chelsea je 65 podijelila na 32 domaća te 33 gostujuća.

Statistički gledano, Bayern u Ligi prvaka najčešće zabija u prvih 15 minuta (zabio je 25 posto svojih golova), dok Chelsea čak 30 posto svojih golova zabija u posljednjih 15 minuta.

Što se liste strijelaca tiće, Gomez je uvjerljivo vodeći kod Bayerna s 13 pogodaka, dok je najefikasniji Chelseajev Drogba sa - pet!

Zanimljiv je i podatak da je Bayern ove sezone tek jednom uspio preokrenuti rezultatski minus. Chelseaju je to za rukom pošlo dva puta (protiv WBA i Manchester Cityja), ali su čak pet puta znali i svoju prednost pretvoriti u minus.

Bayern je u posljednjih osam utakmica upisao pet pobjeda, jedan remi i dva poraza. Impresivan je bio niz Bavarca prije toga; čak sedam uzastopnih pobjeda. Chelsea pak u zadnjih osam utakmica ima četiri pobjede te po dva remija i poraza.

Kladionice daju prednost, i to vrlo veliku – Bayernu. Koeficijenti na pobjedu Nijemaca kreću se oko 1,80 a na Chelsea čak 4.00.

Uključite se i vi u raspravu oko ove i drugih nogometnih tema – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja nove domaće nogometne zajednice!