ČETIRI NOĆNA KLUBA

I Zagrebu haklerski spektakl po splitskom receptu

18.05.2012 u 17:13

Bionic
Reading

Split ima malonogometni turnir Četiri kafića, Zagreb će od ove godine imati turnir Četiri noćna kluba. Ne kriju organizatori Matej Krišto i Zoran Rajčić da im je splitska ideja uzor i da bi htjeli da i u Zagrebu zaživi kao i u Splitu, a organizator toga turnira Damir Karaman pružio je veliku podršku i pomoć

Naime, turnir je humanitaran, sav prihod ide udruzi Snaga koja pomaže djeci i mladeži s cerebralnom paralizom i multiplom sklerozom. Na turniru će, dakle, igrati tri zagrebačka noćna kluba, History, BBS i Best te, kao gost, splitski Tropic. Ideja je da tri zagrebačka kluba svake godine budu stalni sudionici, dok će se gosti svake godine mijenjati. Ove godine je to splitski Tropic, idućih će to biti klubovi iz Osijeka, Rijeka, Splita, Ljubljane...

'Sva četiri kafića uplatila su u startu po pet tisuća kuna, dakle 20 tisuća kuna minimalno će dobiti udruga Snaga. Također, potporu su dali i mnogi sponzori, od Aqua Vive, Zagrebačke pivovare, Zaštitarske kuće Bilić-Erić do grada Zagreba. Tu je i braniteljska udruga Zavjet, koja će na velikom koncertu u Lisinskom 25. svibnja također podržati turnir0,' rekao je organizator Matej Krišto, kao i Zoran Rajčić.

Turnir će se igrati u dvojci Doma sportova 6. lipnja u 19 sati, a mali Kristijan, koji boluje od cerebralne paralize. izvukao je parove. U polufinalu (2x15 minuta) igrat će BBS - Best te History - Tropic. Finale se igra 2x20 minuta.

Tko će sve igrati? Bit će tu nogometaša iz svih hrvatskih prvoligaških klubova, zvučnih (malo)nogometnih imena, košarkaša, estradnjaka, sportaša iz raznih sportova: Dario Šimić, Tomo Šokota, Silvio Marić, Branko Strupar, Igor Bišćan, Jerko Leko, Nikola Pokrivač, Ante Vukušić, Filip Ozobić, Josip Palić, Robert Grdović, Petar Krpan, Goran Jurić, Ivan Tomečak, Josip Pivarić, Boštjan Cesar, Matej Delač, Mateo Pavlović, Hrvoje Štrok, Damir Kreilach, Josip Brezovec, Drago Gabrić, Frano Mlinar, Vedran Ješe, Bojan Bogdanović, Marin Rozić, Goran Vrbanc, Toni Cetinski, Boris Novković samo su neki od sudionika.

Zna se i da će momčad Historyja s klupe voditi Josip Šimić, dok će BBS-ov voditelj biti Slavko Goluža, a Bestov Tony Cetinski.