MARKOVIĆEV NASLJEDNIK

Šuker potvrdio: U srpnju postajem predsjednik HNS-a

15.05.2012 u 13:50

Bionic
Reading

Kao što se i najavljivalo, Vlatko Marković stavio je svoj mandat na raspolaganje, a imenovanje njegova nasljednika predviđeno je početkom srpnja, nakon što završi Euro u Poljskoj i Ukrajini

Među prvima je sa sjednice Izvršnog odbora hrvatskog nogometnog saveza izašao i budući predsjednik HNS-a Davor Šuker

Od utorka je definitivno jasno da će početkom srpnja Šuker preuzeti funkciju Vlatka Markovića

'Zahvalio bih Vlatku Markoviću na svemu što je učinio za ovaj savez i nadam se da je ova sjednica izvršnog odbora protekla u lijepom ozračju. Napravit ćemo sve kako bi se hrvatska nogometna reprezentacija zadržala među prvih 10 u svijetu', rekao je kao i obično šturi Šuker te dodao kada se očekuje i njegovo službeno imenovanje.

'Trebalo bi to biti u prvom ili drugom tjednu srpnja, dakle po povratku s Eura. Ali prije svega moram zahvaliti svim županijskim savezima, oni su ti koji biraju', zadovoljno je zaključio Šuker, koji je, prema svemu sudeći, dobio podršku svih 21 županijskih saveza te Udruge prvoligaša. Inače, Šukera će predložiti zagrebački nogometni savez, a glavni tajnik Srebrić potvrdio je i da je Šuker dosad, od svih županijskih saveza koji su imali sjednice, bio jedini kandidat.

Vlatko Marković potvrdio je očekivanu vijest.

'Izvještavam da sam se odlučio povući s funkcije predsjednika HNS-a nakon Eura i sazivam skupštinu saveza za 5. srpnja', uz riječi zahvale svim članovima IO-a na suradnji rekao je Vlatko Marković, kojega čeka ležernih mjesec i pol dana, odnosno oproštajno putovanje na Euro u Poljsku i Ukrajinu.