KRAJ U MALAGI

Nakon 19 sezona, Van Nistelrooy odlazi u penziju

14.05.2012 u 15:02

Bionic
Reading

Legendarni nizozemski napadač Ruud van Nistelrooy (35) objavio je kraj svoje sjajne nogometne karijere započete davne 1993. godine

Malaga je u nedjelju na domaćem travnjaku La Rosalede pobijedila Sporting Gijon 1:0 i tako osvojila četvrto mjesto koje vodi u povijesne kvalifikacije za Ligu prvaka, ali u njima neće biti Van Nistelrooyja. Najavio je nizozemski centarfor mogućnost donošenja takve odluke još u veljači, a priopćio ju je na službenoj pressici po završetku utakmice protiv Sportinga.

'Dobro jutro svima. Hvala što ste došli na pressicu, hvala mojoj obitelji i prijateljima. Jučer sam odigrao svoju posljednju profesionalnu utakmicu. Moj je veliki san bio igrati u Ligi prvaka s Malagom, ali za mene je vrijeme da kažem zbogom', rekao je Van Nistelrooy

'Igranje na vrhunskoj razini natjeralo me na priznanje da sam dosegao svoj limit. Iako mi je teško zbog ovakle odluke, s druge mi je strane drago što sam ju donio'.

Tijekom karijere je Van Nistelrooy branio boje Den Boscha, Heerenveena, PSV-a, Manchester Uniteda, Real Madrida, HSV-a i Malage od prošlog ljeta. Za nizozemsku reprezentaciju skupio je 70 nastupa i postigao 35 golova, a ukupno je u karijeri na učinku od 338 golova u 557 odigranih susreta.

Osvojio je pet ligaških naslova u tri različite zemlje, a naslov najboljeg strijelca osvajao je u dvije ponajbolje lige svijeta, Premiershipu (2002/03) i Primeri (2006/07), kao i Ligi prvaka u tri navrata (2001/02, 2002/03, 2004/05).