100 SEKUNDI SLAVE

City prvak! Džeko i Aguero za preokret godine

13.05.2012 u 18:14

Bionic
Reading

Odigrano je posljednje ovosezonsko kolo engleskog Premiershipa. Manchester City je na svom Etihadu pripremao promociju novog naslova - i nakon 44 godine zaista su i podigli trofej namijenjen prvacima Engleske. Ali nakon kakve utakmice... United je već imao trofej u rukama, ali u posljednjih 200 sekundi sve se preokrenulo

Etihad je vidio nogometnu utakmicu godine! Manchester City je pobijedio rezultatom 3:2 i malo zatim travnjak je bio prepun veselih plavih navijača od kojih većina nije bila ni u planu kada je City osvojio svoj posljednji naslov 1968. godine.

Kada je Zabaleta zabio za City u 40. minuti, činilo se da slijedi sigurna egzekucija i ležeran tulum plavog dijela Manchestera. United je tada vodio kod Sunderlanda 1:0 (zabio je Rooney, tako je i završilo), ali plavi tada nisu brinuli.

No, brige su se tijekom nastavka gomilale. Prvo je u 48. minuti Cisse iskoristio očajnu reakciju Lescotta i izjednačio, da bi nakon isključenja nekontroliranog gosta Bartona (zamalo se i potukao sa svima na izlazu) u 66. miti Mackie goste doveo u vodstvo. QPR se borio za ostanak i nije im padalo na pamet sudjelovati u plavoj fešti.

Rezultat se nije mijenjao sve do 92. minute. Cityju je u preostale tri minute trebao potšuni preokret! Nadu je donio bosanski dijamant Edin Džeko, a stotinjak sekundi kasnije stadion je proključao kada je Kun Aguero svladao fenomenalnog vratara Kennyja.

Mancini je trčao bez smjera i cilja, igrači su se bacali jedni drugima u zagrljaj i tribine su doslovno bile natopljene suzama radosnicama. Kada je Howard Webb nedugo zatim odsvirao kraj, travnjak se napunio plavim navijačima. Ne bi ih zaustavila ni tenkovska divizija.

Tottenham je pobjedom 2:0 protiv Fulhama izborio mjesto koje vodi prema Ligi prvaka (ako Bayern protiv Chelseaja osvoji Ligu prvaka), a među zaslužnima za to je i Nikica Jelavić koji je zabio novi gol za Everton u pobjedi protiv Newcastlea (3:1) i tako Spursima omogućio četvrto mjesto.

I QPR je teren napustio zadovoljan. izgubili su, ali su zbog izjednačenja Stokea (2:2) protiv Boltona ostali u ligi. U Championship idu Wolwerhampton, Blackburn i Bolton.

Sjajno dodavanje Balotellija i gol Aguera za naslov prvaka