IZGUBLJENI VRATAR

Sjajan trik u Izraelu: Svađom do gola

14.05.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Nogometašima je ostao manji prostor za manevar u pronalaženju načina za zbunjivanje protivnika pri izvođenju prekida. Ali prostora, pokazuje primjer iz Izraela, i dalje ima

U dvoboju izraelske druge lige, Hapoel Ra'anana dočekao je imenjake iz Ramat Gana, a gostima je taj ogled nudio izravnu ulaznicu za povratak u elitni razred. U prvih pola sata golova nije bilo, a u 35. minuti domaćini su izveli vrlo efikasan trik.

Pripremali su se za izvođenje slobodnog udarca iz vrlo izgledne pozicije. Dvojica su stajala ispred lopte, dok je treći suigrač bio između lopte i protivničkog živog zida. Kada je jedan od dvojice kandidata za izvođenje krenuo u zalet, treći suigrač krenuo je prema njemu i počelo je dogovoreno naguravanje. Točno tada preostali akter brzo je pucao i pogodio vrata zbunjenog golmana.

Teorija organiziranog kaosa na nogometni način domaćinima je donijela lukavo vodstvo, ali u konačnici je Ramat Gan zabio dva gola u posljednje tri minute i mogli su slaviti sa 3:2 i osigurati prvo mjesto u skupini za promociju u prvu ligu. Tamo će morati biti oprezniji.

Uvijek će inventivne glave pronaći neki novi trik