KAKO NAS VIDE DRUGI

Nijemcima Hrvatska kao totalni autsajder

11.05.2012 u 15:02

Bionic
Reading

Na Europskom prvenstvu u nogometu Hrvatska će se u skupini C boriti za prolazak u četvrtfinale. Protivnici su reprezentacije Irske, Italije i Španjolske. Na turniru neće zaigrati dva dugogodišnja reprezentativca

'Bilić izbacio Petrića i Klasnića'. I njemačke novinske agencije, odnosno online-portali analiziraju razloge zbog kojih izbornik Slaven Bilić u krug sudionika Europskog prvenstva nije pozvao Mladena Petrića i Ivana Klasnića.

Turnir koji se igra od 8. lipnja do 1. srpnja 'oni će morati pratiti preko televizora'. Prenosi se i Bilićeva izjava ('Odluka nije bila laka, ali i to je dio mog posla') tijekom objave popisa kandidata za turnir u Poljskoj i Ukrajini.

Zanimljivo je da njemački mediji Hrvatsku ovaj put vide kao totalnog autsajdera. Podsjeća se na nastup na EURO prije četiri godine kad je Hrvatska 'ispala u posljednji trenutak', te tvrdi da bi 'ovaj put prolazak u četvrtfinale bio iznenađenje', obzirom na jake protivnike u skupini, prije svih Italiju (bivši prvak svijeta) i Španjolsku (aktualni prvak Europe i svijeta).

Što još Nijemci pišu o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, izboru Slavena Bilića i šansama 'vatrenih' na EP-u pročitajte OVDJE