OD NJEGA SVE KREĆE

Jelavić 'kamen temeljac' Evertonove momčadi

10.05.2012 u 14:41

Bionic
Reading

Menadžer Evertona David Moyes otkrio je plan za uspješnu novu sezonu 'toffeesa' - izgraditi momčad oko Nikice Jelavića

Škotski je stručnjak oduševljen igrama hrvatskog nogometaša koji je nakon dolaska iz Rangersa u siječnju zabio deset pogodaka, osam u Premiershipu i dva u FA Cupu. Odlučan je stoga dovesti igrače koji bi se mogli dobro slagati s Jelavićem, a prioritet mu je vezati ugovorom Stevena Pienaara koji je, također u siječnju, došao na posudbu iz Tottenhama. Južnoafrikanac je ranije već igrao u Evertonu, a i u novom se mandatu sjajno snašao o čemu svjedoče tri gola i sedam asistencija u Premiershipu.

'Tražimo igrače koji idu uz Jelavića, koje bismo mogli spojiti s njim. U zadnje nam je vrijeme u našoj slagalici nedostajalo kreativnosti. Izgubili smo Pienaara, izgubili smo Mikela Artetu, a nismo imali ni napadača sposobnog zabiti puno golova. Odjednom smo dobili takvog napadača, ali nam još uvijek nedostaje malo kreativnosti. Pienaar nam je svojim povratkom donio nešto od toga i potpis ugovora s njim je nedvojbeno jedan od poslova koji moramo obaviti', prenosi Moyesove riječi Liverpool Echo.

Menadžer 'toffeesa' priznao je da je još uvijek iznenađen što je za samo 5.5 milijuna funti uspio dobiti tako kvalitetnog napadača poput Jelavića.

'U normalnim okolnostima napadač koji može zabiti 20 golova po sezoni u Premierligi morate izdvojiti 15-20 milijuna funti', zaključio je Moyes.