VILANOVINE ŽELJE

Tko stiže na Nou Camp? Bale, Van Persie ...

08.05.2012 u 15:54

Bionic
Reading

Nakon što se Pep Guardiola pozdravio s Nou Campom i najavio odlazak na kraju sezone, momčad Barcelone mogla bi doživjeti značajne promjene i na igračkom planu. Postoji lista od 11 igrača koji bi mogli obući dres katalonskog kluba

Barcelona će ovo ljeto doživjeti pravi facelifting u pokušaju da vrati europsku i španjolsku krunu. Tako su čelnici blaugrane, nakon što su nedavno objavili da će novi trener Tito Vilanova imati 100 milijuna eura na raspolaganju za pojačanja, sad otkrili i na koja pojačanja taj novac smije potrošiti.

Tri su pozicije na kojima se Katalonci žele pojačati – lijevi bok, stoper i napadač. Za mjesto lijevog boka u obzir dolaze samo David Alaba (Bayern), Jordi Alba (Valencia), Siqueira (Granada) i Gareth Bale (Tottenham), za poziciju stopera želje su Thiago Silva (Milan), David Luiz (Chelsea), Jan Vertonghen (Ajax) i Javi Martinez (Athletic Bilbao), a za mjesto centralnog napadača Barca je bacila oko na Fernanda Llorentea (Athletic Bilbao), Adriana (Atletico Madrid) i Robina van Persieja (Arsenal).

To je što se dolazaka tiče. A što se tiče odlazaka, svi su na prodaju osim sedmorice veličanstvenih: Victora Valdesa, Carlesa Puyola, Gerarda Piquéa, Sergija Busquetsa, Xavija Hernandeza, Andresa Inieste i Lea Messija. No ovi koji su na prodaju podijeljeni su u kategorije. Tako, primjerice, Cesc Fabregas, Alexis Sanchez, Dani Alves, Pedro Rodriguez, Ibrahim Afellay, Adriano Correia i Seydou Keita mogu otići samo ako dođe neka luda ponuda, a ostali su ipak lakše dostupni.