PREGOVORI U TIJEKU

Branko Ivanković novi izbornik Makedonije?

29.04.2009 u 15:01

Bionic
Reading

Nekadašnji izbornik Irana, trener Dinama i pomoćnik Ćire Blaževića na klupi hrvatske reprezentacije, Branko Ivanković, jedan je od kandidata u utrci za upražnjeno mjesto izbornika nogometne reprezentacije Makedonije, a tim povodom danas boravi u Skoplju

Makedonski list Utrinski vesnik piše da je Ivanković 'redovnom linijom ili privatnim zrakoplovom' pristigao u Skoplje na razgovore s predsjednikom Makedonskog nogometnog saveza Haralampijem Hadži-Ristevskim.

'Susret je inicirao sam Ivanković i on je prvi među kandidatima s kojima ćemo razgovarati, što ne znači da je stvar gotova', kaže Hadži-Ristevski.

List piše da za Ivankovićev angažman na klupi makedonske reprezentacije lobiraju sa svih strana, a hrvatski stručnjak navodno želi što prije doznati detalje ponude Makedonskog nogometnog saveza, jer ima još nekoliko primamljivih ponuda.

Makedonski sport navodi da je Ivanković jučer odbio ponudu da postane izbornik reprezentacije Albanije, tešku 300 tisuća dolara.

Uz Ivankovića, prema tom listu, među kandidatima za makedonskog izbornika nalaze se i ukrajinska nogometna legenda Oleg Blohin, turski trener Unal Karaman koji je kao pomoćnik izbornika Şenola Güneşa doveo Tursku do bronce na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji 2002. te nekoliko srpskih trenera.

Makedonska javnost pak navija za domaćeg stručnjaka, a među njima se kao favorit ističe nedavno otpušteni trener beogradske Crvene zvezde Čedomir Janevski.

Mjesto makedonskog izbornika ostalo je upražnjeno prije mjesec dana, kad je između bivšeg izbornika Srečka Kataneca i Makedonskog nogometnog saveza došlo do sporazumnog raskida ugovora. Mediji su tada pisali da je uzrok Katančeva odlaska svađa s najboljim makedonskim igračem Goranom Pandevom.