USKORO REGIONALNA LIGA

Ono o čemu sanja Mamić, pokreću 'hakleri'

08.05.2012 u 08:43

Bionic
Reading

Regionalna futsal liga mogla bi već ove jeseni krenuti u svoju premijernu sezonu. Prema završnim dogovorima osnivača, gledatelji bi već ove jeseni mogli gledati najbolje klubove iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Mađarske, Austrije, Slovačke

Cijeli projekt bi trebao ugledati svjetlo dana za 30 dana na konferenciji u Zagrebu kada će se jedanaest klubova regije opredjeliti za igranje u prvoj regionalnoj futsal ligi u Europi. Nakon toge uslijedit će razgovori sa predstavnicima saveza koji bi svojom suglasnošću samo formalizirali potporu krovne organizacije UEFA-e. U svojoj prvoj sezoni liga bi bila pozivna i u njoj bi sudjelovali sljedeći klubovi:

HRVATSKA (2): Nacional, Brodopslit inženjering
ITALIJA (2): Marca, Luparense
AUSTRIJA (2): Stella Rossa Wienna, Wiener Neustadt
SLOVENIJA (2): Oplast, Litija
MAĐARSKA (2): Gyor ETO, Colospectrum
SLOVAČKA (1): SLov Fofo Bratislava
POZIVNICA (1): ?

Svi navedeni klubovi sudjelovali bi u svojim nacionalnim ligama, dok je igranje RFL predviđeno u terminima 'utorak/srijeda' i kalendar natjecanja bi bio usklađen sa kalendaron natjacanja nacionalnih liga i UEFA-inih natjecanja. U premijernoj godini liga bi imala 12 klubova, a dvaneseti klub u ligi dobio bi pozivnicu za sudjelovanje. Pobjednik lige bi se odlučivao na završnom Final-Four turniru.

Klubovi sudionici bi za sudjelovanje morali ispuniti zahtjevne uvjete za dobivanje licence, a pravo sudjelovanja imali bi klubovi koji imaju dvorane sa minimalno 2.000 sjedećih mjesta i koje bi bile licencirane prema UEFA-inim standardima koji se gledaju prilikom organizacije UEFA Futsal cupa.