RASULO U BUNDESLIGAMA

Pogledajte kako divljaju huligani po Njemačkoj

07.05.2012 u 12:16

Bionic
Reading

Samo proteklog vikenda dogodila su se tri veća navijačka incidenta u dvije najkvalitetnije njemačke nogometne lige. Bilo je ozljeđenih, uhićenih, pretučenih...

Kraj natjecanja u 1. i 2. Bundesligi donio je njemačkoj policiji dosta nevolja s huliganima. Samo proteklog vikenda zabilježena su tri veća incidenta na stadionima, a u crnu statistiku nisu ušle čarke i problemi manjih razmjera, pogotovo oni koji su se dogodili izvan sportskih arena.

Prvo su u subotu navijači Kölna pokazali svoju ćud i pokušali se obračunati sa specijalcima na travnjaku. Gusti crni dim obavio je pola stadiona, huligani su provalili na travnjak, no više od toga nisu uspjeli napraviti. Specijalci su ih potisnuli nazad na tribinu i uz dosta pendrečenja primirili situaciju. Srećom, barem nogometaši nisu nastradali...

'Ovo nisu navijači, ovo su idioti koji blate nogometnu scenu', prokomentirao je napadač Bayerna Mario Gomez situaciju na stadionu Rhein-Energie, dodavši kako je glavni sudac susreta pola minute prije kraja utakmice preporučio svim igračima da nakon posljednjeg zvižduka odjure ravno u svlačionice.

Ništa ljepše scene ljubitelji nogometa nisu mogli vidjeti niti u Düsseldorfu i Karlsruheu.

Navijači Eintrachta iz Frankfurta svoj bijes zbog gostujućeg poraza od Karlsruhea (0:1) iskalili su paleći baklje i pokušavajući se obračunati s policijom i redarskom službom.

Srećom, snage reda su bile izuzetno pripremljene za takav scenarij pa su se na travnjaku stadiona Wildpark (sagrađenog još davne 1894. godine) vrlo brzo pojavile konjičke postrojbe i brojni specijalci.

Usput rečeno, zbog tog poraza Eintracht je izgubio prvo mjesto na ljestvici 2. Bundeslige, na njegovo mjesto je došao Greuther Fürth. Srećom po momčad iz Frankfurta, prve dvije momčadi izravno ulaze u elitno njemačko nogometno natjecanje, a treća ide u dodatne kvalifikacije, pa je jasno da će Eintracht iduće sezone igrati u 1. Bundesligi. Naime, bilo je to posljednje kolo 2. Bundeslige!

Posljednji veći incident dogodio se na Esprit Areni koja prima više od 50.000 gledatelja. Tamo su domaća Fortuna i Duisburg odigrali 2:2, a domaći navijači su nakon posljednjeg sudačkog zvižduka provalili na travnjak i krenuli u obračun s redarima i policijom.

Nastradalo je nekoliko redara, a policijski specijalci na kraju su uspjeli odbiti podivljalu rulju na tribine i uspostaviti red.