KREĆE NOVA ERA

Olić: Magath me uvjerio da moram doći

05.05.2012 u 10:35

Bionic
Reading

Internetska stranica VfL-Wolfsburga predstavila je novo pojačanje kluba s Volkswagen Arene - hrvatskog nogometaša Ivicu Olića

Pred vama je sadržajan kraj proljeća i početak ljeta: finale Lige prvaka, Euro u Poljskoj i Ukrajini pa prelazak u novi klub...

'Da, to su doista tri velike stvari. Bojim se da baš neću imati vremena za godišnji odmor. Nadam se da supruga i djeca neće biti previše razočarani. Sretan sam što je transfer realiziran, kao i što je objavljen. To će mi dati dovoljno vremena da se smjestim, pronađem kuću za obitelj i upišem djecu u školu. U ovom se trenutku samo nadam da će Bayern pobijediti Chelsea u finalu Lige prvaka i da ću na Euro otići kao europski prvak'.

Imali ste, čini se, više opcija za promjenu sredine. Kako to da ste odabrali Wolfsburg?

'Da. Mogao sam otići u neki drugi klub. No, osnovna je želja svih u obitelji bila ostanak u Njemačkoj. Osim toga, presudan je bio razgovor s Felixom Magathom. Razgovarali smo prvi put tijekom zimske stanke i otad ostali u kontaktu. Njegov imidž i filozofija uvjerili su me da je to najbolji izbor. Točno sam se u planu koji mi je objasno vidio na određenom mjestu'.

Iz nacionalne momčadi donosite uspješno partnerstvo s Marijem Mandžukićem...

'I ta je činjenica fantastična. Dolazimo iz iste regije. Odrasli smo na 50-ak kilometara udaljenosti. Rekao bih da se znamo još od malih nogu. Inače, iz Wolfsburga ne poznajem nikog drugog'.

S Wolfsburgom imate dvogodišnji ugovor. Što očekujete da ćete postići tijekom tog razdoblja?

'S ostalim klubovima u kojima sam igrao imao sam zapaženih uspjeha. Nadam se da će tako biti i s Wolfsburgom. Klub ima potencijal napredovati u predstojećim godinama. Imamo dobru momčad i pregršt vremena dobro se pripremiti pred početak nove sezone. Wolfsburg priprema napad na vrh ljestvice, a ja tome želim dati osoban doprinos'.

'Moja je filozofija uvijek bila dati sve od sebe. To se nikada neće promijeniti. Želim u idućim dvjema sezonama biti uspješan i osvojiti nešto s Wolfsburgom. Nije to samo moj, nego je cilj cijele momčadi. Zato sam i želio u Wolfsburg. Klub ima izvrsnu strukturu, izvanredan koncept i, povrh svega, trenera koji se naosvajao titula. Mislim da smo osuđeni na uspjeh'.