NEZADOVOLJNI TRENER BARCE

'Teško je pobijediti kad protivnik ne igra nogomet'

29.04.2009 u 08:46

Bionic
Reading

Nakon neodlučenog rezultata na Nou Campu treneri Barcelone Pepe Guardiola te menadžer Chelseaja Guus Hiddink u različitom raspoloženju su stigli pred novinare

Chelsea se obranio i sačuvao je mrežu protiv najefikasnije momčadi Lige prvaka Barcelone. Prezentacijom momčadi sa Stamford Bridgea bio je zadovoljan i nizozemski stručnjak Guus Hiddink.

'Jako smo zadovoljni rezultatom, ako pogledate posljednje utakmice s Barcelonom i koliko su oni zabijali. Bili smo disciplinirani, odlični u obrani, ali u prvom dijelu nismo dobro držali loptu. U drugom dijelu bilo je bolje i počeli smo igrati, no ovo nije nikakva prednost pred uzvrat. Čech nas je spasio, a sjajan je bio i Bosingwa koji je neutralizirao Messija. Moji igrači pokazali su veliku hrabrost i čvrst mentalitet', izjavio je Hiddink.

S druge strane Pepe Guardiola nije ništa zamjerio svojim igračima, ali je zamjerio Chelseaju način na koji se postavio na Nou Campu.

'Rezultat je takav kakav je i ne možete reći da ste zaslužili više, jer to je nogomet. Naš suparnik je znao kako igramo i zato su se postavili obrambeno. Chelsea je imao šest igrača u obrani koji su fizički i psihički jaki, no mi smo svejedno pokušavali igrati kao i dosad. Ne mogu svojim nogometašima ništa zamjeriti, jedino mogu biti ponosan na njih. Teško je pobijediti momčad kao što je Chelsea, a koja ne želi napasti i igrati nogomet. Europske oglede odlučuju mali detalji, a oni u utorak nisu bili na našoj strani.'