USUSRET PRIJELAZNOM ROKU

Evo koji su igrači iz liga petice 'najtraženija roba'?

02.05.2012 u 11:41

Bionic
Reading

Recesija i globalna kriza neće poremetiti planove bogatih nogometnih klubova da se pojačaju ovog ljeta, stoga smo pripremili 12 nogometaša koji će biti vrlo tražena roba, a među njima je i jedan reprezentativac Hrvatske

Kako se bliži kraj sezone, polako se primiče ljetni prijelazni rok. Klubovi polako donose budžete, a mobiteli raznih menadžera vjerojatno zvone kao ludi. Mnogi će klubovi htjeti 'zakapariti' svoje buduće zvijezde prije Eura u Poljskoj i Ukrajini, dok će neki sačekati najveću europsku nogometnu smotru da bi dodatno ocijenili potencijalna pojačanja.

Sve u svemu, za vas smo izdvojili dvanaest često spominjanih imena što se glasina o transferu tiče, pa sami procijenite tko bi mogao otići, a tko će ostati lojalan starom jatu. Među nogometašima oko kojih bi se svakako mogla vrtjeti najveća lova predstojećeg ljeta trebao bi biti i naš Luka Modrić. Manchester United, Chelsea ili neki treći klub, posve je svejedno, sigurno je da će naš majstor biti jedna od najvećih zvijezdi na tržištu.

Uključite se i vi u raspravu o ovoj temi – registrirajte se na Tribina.hr

1. LUKA MODRIĆ/GARETH BALE (Tottenham)
39 milijuna eura /35 milijuna eura

Ovu dvojicu igrača stavili smo u istu kategoriju jer: a) obojica igraju u istom klubu, b) obojica pripadaju najfinijoj kremi svjetskog nogometa. Najveći dragulj domaćeg nam nogometa, 25-godišnji Luka Modrić 12. je najvredniji igrač svijeta s etiketom oko nogu na kojoj piše - 39 milijuna eura. Ni brzonogi Velšanin nije daleko - Balea tržište cijeni na minimalno 35 milijuna eura (19. igrač svijeta). Obojica su možda već dali svoje Tottenhamu i vjerojatno će potražiti neke nove izazove na najvećoj nogometnoj razini. Luka je navodno pred vratima Uniteda/Chelseaja, dok su za Balea najzainteresiraniji španjolski divovi Barca i Real.

2. MARIO GÖTZE/SHINJI KAGAWA (Borussia Dortmund)
30 milijuna eura /17 milijuna eura

I ova dvojica stavljena su u istu kategoriju, slično kao i prvi dvojac, s tom razlikom da obojica igraju sličnu poziciju: u ofenzivnom dijelu veznog reda. Riječ je o omalenim, brzim, okretnim igračima s fantastičnom kombinacijom pregleda igre, nogometne inteligencije i tehničkih sposobnosti. Götze je oduševio prošle sezone - sa svega 18 godina vratio je veliko povjerenje trenera Kloppa na najbolji način. Bio je ponajbolji igrač Borussije u osvajanju naslova prvaka s osam pogodaka, ali i velikih 16 asistencija. Ove godine muku muči s ozljedama pa je njegovu ulogu preuzeo sjajni Japanac. Zabio je čak 20 pogodaka u svim natjecanjima te dodao 13 asistencija. Kagawi su 23 godine. Treba također imati na umu da je Borussia već dogovorila dolazak još jedne nadolazeće njemačke zvijezde - Marka Reusa iz Borussije M'Gladbach - pa je odlazak jednog od navedenih vrlo lako moguć.


3. EDINSON CAVANI (Napoli)
28 milijuna eura

U posljednje dvije sezone urugvajski stroj za golove zabio je 71 pogodak u 108 nastupa za Napoli i doista se čini da je vrijeme da se okuša u boljoj i zahtjevnijoj okolini od one u slavnom klubu podno Vezuva. Ima 25 godina i pred njim su najbolje golgeterske godine. Chelsea se čini kao najveći obožavatelj i prelazak na Stamford Bridge izgleda veoma izgledan, pogotovo ukoliko Napoli dogodine ne izbori mjesto u Ligi prvaka.

4. FERNANDO LLORENTE (Athletic Bilbao)
25 milijuna eura

Ovaj 195 cm visok div prvo je ime Athletic Bilbaa, momčadi koja ove sezone plijeni prekrasnim nogometom i dobrim rezultatima. U posljednje dvije sezone postigao je 51 pogodak u 94 dvoboja, no nije samo sjajan golgeter. On ima sjajan smisao za suradnju, može biti klasična mantinela, ali nije mu stran ni pohod u punom trku. Asistent i gol majstor. Cijena od 25 milijuna je prava 'sitnica', a interesenata ima iz smjerova svih najvećih, kako liga, tako momčadi.


5. EDEN HAZARD (Lille)
27 milijuna eura

Ovaj 21-godišnji belgijski dragulj već nekoliko sezona kotira kao jedan od najboljih mladih igrača Europe, ako ne i svijeta. Lani je bio ključni igrač Lillea u osvajanju francuskog Championnata, a ništa slabije ne igra ni ove sezone. U 107 nastupa u dvije sezone zabio je 32 pogotka te ubilježio čak 41 asistenciju. Navodno je prvi 'pick' velikog Alexa Fergusona, mada se njegovo ime veže i uz listu želja Cityja, Arsenala i Tottenhama.

6. STEVAN JOVETIĆ (Fiorentina)
20 milijuna eura

Lani gotovo da ga i nije bilo. Teška ozljeda oduzela mu je cijelu sezonu i mnogi su pod upitnik stavili daljnji razvoj sjajnog 22-godišnjeg Crnogorca. No on se vratio jači nego ikad postigavši 16 pogodaka u 32 nastupa za Fiorentinu ove sezone, što je sjajan učinak, pogotovo, neki bi dodali, ako se uzme u obzir slab učinak ostatka momčadi iz Firence. Po svemu sudeći, ostat će u Italiji, čime su mu izgledne destinacije Milan, Inter, Roma ili Juventus.

7. SEBASTIAN GIOVINCO (Parma)
12,5 milijuna eura

Najavljen kao novi Del Piero, za Giovinca se čulo već prije četiri, pet godina. No u Juventusu nije dobio pravu priliku te je bio žrtva loših trenera i loše politike uprave Stare dame. Zatim se skrasio u Parmi u kojoj pokazuje svu raskoš svog talenta. U 35 ovosezonskih nastupa upisao je 14 golova i 13 asistencija. Morao bi napraviti novi velik korak u karijeri. Sa 25 godina svakako je spreman za to, a interesenata će sigurno biti.


8. ROBERTO SOLDADO (Valencia)
18 milijuna eura

Dijete Reala nije uspjelo u svom prvom pokušaju. Sva silina zvijezda koje su prodefilirale Realovom svlačionicom istisnule su ga u sjenu. No on je preko dobrih nastupa u Getafeu stigao do Valencije i ustoličio se kao igrač br. 1 te prva napadačka prijetnja za protivničke obrane. Najozbiljniji je konkurent za prvu napadačku opciju Vicentea Del Bosquea na nadolazećem Euru. Učinak u posljednje dvije sezone: 55 pogodaka u 94 nastupa.

9. DANIELE DE ROSSI (Roma)
32 milijuna eura

Iako mu se bliži 29 godina, jasno je da su pred njim još barem tri, četiri vrhunske sezone, u kojima bi mogao potvrditi kapacitet jednog od najboljih zadnjih veznih svijeta. Roma je ljubav, ali u Romi vrlo vjerojatno dogodine (ponovo) neće biti Lige prvaka. Mogao bi stoga otići negdje gdje će postojati ta mogućnost.

10. OLIVIER GIROUD (Montpellier)
9,5 milijuna eura

Najbolji strijelac francuskog prvenstva na dobrom je putu da odvede Montpellier do prvog naslova prvaka u povijesti. U 38 ovosezonskih nastupa pogodio je 24 puta. Ima 25 godina i spreman je za novi izazov, a Euro 2012. mogao bi mu poslužiti da dodatno zagolica maštu zainteresiranim strankama.

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o svojoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!