0:0 NA CAMP NOU

Barcelona dominirala, ali Chelsea izvukao remi

29.04.2009 u 08:06

Bionic
Reading

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka Barcelona i Chelsea na Camp Nou odigrali su bez pobjednika, ali i bez golova – 0:0. Iako je Barcelona dominirala, nije bilo načina kako probiti gustu obranu Chelseaja. Uzvrat na Stamford Bridgeu odlučivat će o putniku na rimsko finale

Barcelona – Chelsea 0:0

BARCELONA; stadion Camp Nou, gledatelja 94.000; sudac Wolfgang Stark (Njemačka)

Barcelona: Valdes, Pique, Marquez (od 52. Puyol), Daniel Alves, Abidal, Toure, Xavi, Iniesta, Messi, Eto'o (od 82. Krkić), Henry (od 87. Hleb)
Chelsea: Čech, Ivanović, Alex, Terry, Bosingwa, Essien, Obi Mikel, Ballack (od 90. Anelka), Lampard (od 71. Belletti), Malouda, Drogba

Po mnogima najatraktivnija momčad svijeta Barcelona nije uspjela probiti discipliniranu i obrambeno nastrojenu momčad Chelseaja u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Camp Nou nije vidio pogodak, no ne može se reći da je to bila siromašna utakmica.

Iskusni Guus Hiddink uspio je u naumu da na Camp Nou ne primi pogodak. Nizozemac je na teren poslao radnu momčad koja je trebala držati sredinu terena što se u konačnici pokazalo kao odličan potez. Praktički cijelu utakmicu igrači londonskog kluba proveli su u svom dijelu terena braneći se od upornih napada Barcelona.

Iako je Barca bila ta koja je dominirala, prvu pravu priliku na utakmici imali su gosti, i to u 39. minuti kada je Marquez pogriješio vraćajući loptu svom golmanu koju je Drogba uspio presjeći, no na vrijeme je s gola istrčao Valdes i spasio Barcelonu od sigurnog pogotka.

Do kraja prvog dijela redali su se napadi Barcelone, no granitna obrana Chelseaja odolijevala je svim napadima. Nastavak utakmice donio je i novu seriju pritisaka Barcelone čiji su se naleti redali kao na tekućoj vrpci, no Chelsea je u utorak navečer na golu imao nesavladivog Čecha koji je branio i ono nemoguće. Tako je prvo u 69. minuti Čech obranio stopostotnu priliku Eto'a, da bi u posljednjim trenucima utakmice dva puta spasio svoju momčad. Prvo je skinuo Krkićev udarac iz blizine, a malo kasnije i Hlebov.

Chelsea je tako postao prva momčad u ovoj sezoni koja nije primila pogodak od Barcelone na Camp Nouu, tako da je pred uzvrat sve otvoreno.