UKRAJINA PRED SUSPENZIJOM

Skandal - EURO se odgađa za godinu dana?

02.05.2012 u 10:09

Bionic
Reading

Sa skorašnjim Europskim prvenstvom u nogometu uvijek nekakvih problema. Sada se pojavila informacija da bi EURO mogao biti odgođen na godinu dana, a Ukrajina kao domaćin turnira suspendirana

Poljska i Ukrajina su zajednički organizatori najvećeg nogometnog turnira u 2012. No te dvije zemlje su dosta namučile UEFA-u zbog kašnjenja s radovima, problemima s huliganima, s lošom prometnom infrastrukturom, a sada održavanju prijeti politika.

Ovoga puta su 'krivci' samo Ukrajinci, ali bi ceh mogli platiti i nedužni Poljaci jer u slučaju suspenzije Ukrajine, EURO se odgađa za godinu dana, a već se kao zamjena javila Španjolska (lipanj 2013).

Problem koji zadaje glavobolje UEFA-i je sigurnost sudionika nakon nedavnih eksplozija u Dnjipropetrovsku, kao i situacija s Julijom Timošenko.

Podsjetimo ova političarka je u Ukrajini bila vođa narančaste revolucije, završila je u zatvoru na sedam godina, a sada su svijet obišle njezine fotografije na kojima je pretučena.

Pretučena Julija

Zato su čelnici mnogih zemalja (Njemačka, Češka) otkazali svoj posjet EP-u, i to utakmicama koje se održavaju u Ukrajini, a ako se situacija ne popravi, možda turnira neće ni biti.

'Ako bi Ukrajina bila suspendirana te se Prvenstvo ne bi moglo igrati u toj zemlji moram kazati da postoji mogućnost odgode za godinu dana', upozorio je direktor UEFA-e Marin Kallen u razgovoru za njemački list Süddeutsche Zeitung, a prenose SN.

Ipak, nitko o ovakvom najcrnjem scenariju ne razmišlja (pa tako ni Hrvatski nogometni savez) jer bi to bio veliki financijski udarac na Poljake i Ukrajince. Vjerojatno će se situacija primiriti. Barem dok ne prođe EURO.