MLAD I POTENTAN NAPADAČ

Prvi strijelac francuske lige zamjena za Olića u Bayernu?

01.05.2012 u 10:40

Bionic
Reading

Minhenski Bayern za slijedeću sezonu želi dovesti najboljeg strijelca francuske lige Oliviera Girouda koji bi tako zamijenio Ivicu Olića koji odlazi u Wolfsburg. Bavarski klub nije jedini koji sa zanimanjem prati Girouda, jer ga navodno želi i Liverpool

Finalist ovogodišnje Lige prvaka, njemački nogometni div Bayern, u lovu je na napadača Montpelliera i prvog strijelca francuske lige Oliviera Girouda, otkriva novi broj Kickera.

Sportski direktor bavarskoga kluba Christian Nerlinger je dva dana nakon izbacivanja Real Madrida i plasmana u finale Lige prvaka bio u Toulouseu i uživo gledao Girouda u pobjedi Montpelliera (1:0). Nije baš pogodio dobru utakmicu s obzirom da je Giroud promašio jedanaesterac i imao slab dan.

No, to nije moglo pokvariti opći dojam o 25-godišnjem napadaču koji je ove sezone u Le Championnatu zabio 20 golova i devet puta asistirao. Bayern već neko vrijeme prati Girouda, a da se ne radi samo o medijskim špekulacijama, potvrdio je i igračev agent Jeannot Werth.

'Bayern je ubrzao pregovore i postao konkretniji', kazao je Werth

A razlog je jasan: u petak je, naime, u Toulouseu bio i menadžer Liverpoola Kenny Dalglish s istim razlogom kao i Nerlinger. Gledao je Girouda kojeg silno želi dovesti na Anfield.

'Olivier je ponosan na zanimanje Bayerna. Želi napredovati u karijeri i ne boji se konkurencije', dodao je Werth.

Eventualno dovođenje Girouda bi vjerojatno značilo i odustajanje od Claudija Pizzara

Napadač Werdera je već jednom igrao u Bayernu, a ponovno je privukao pažnju čelnika minhenskog kluba odličnim igrama u aktualnoj sezoni u kojoj je postigao 16 pogodaka. No, s 33 godine ne može biti dugoročno rješenje za Bavarce, za razliku od osam godina mlađeg Girouda.