RAPSODIJA CHELSEAJA

Torres proradio i utrpao hat-trick

29.04.2012 u 16:59

Bionic
Reading

Momčad Chelseaja iskalila se na Queens Park Rangersima utrpavši im čak šest golova, a pritom je Fernando Torres postigao tri gola, što je njegov prvi hat trick u dresu Chelsea

Nogometaši Chelseaja na pravi su način, pred svojim navijačima, proslavili ovotjedni ulazak u finale Lige prvaka. U utakmici 36. kola su sa čak 6:1 pobijedili Queens Park Rangers.

Uz to što je Chelsea ostvario najuvjerljiviju pobjedu sezone, ujedno se približio četvrtom mjestu koje i iduće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Trenutačno im Newcastle bježi jedan bod, no u igri je i Tottenham koji će u nastavku dana odigrati svoj ogled ovog kola, domaću utakmicu protiv Blackburna.

Bila je ovo i utakmica Fernanda Torresa koji je prvi put, u 44. utakmici za Chelsea, postigao dva pogotka na jednom ogledu. Točnije, zabio ih je Španjolac tri, što mu je prvi hat-trick nakon rujna 2009. godine, kada je još nosio dres Liverpoola. Ujedno je u ovih 90 minuta zabio jednako kao u cijelom dosadašnjem tijeku ovosezonskog Premiershipa (tri plus tri).

Do 25. minute je Chelsea već vodio 4-0, a time je postao sedma momčad u povijesti Premiershipa koja je do te faze ogleda imala toliko uvjerljivo vodstvo. Uz Torresa golove su za Chelsea još postigli Sturridge, u 1. minuti, te Terry i na kraju Malouda.


Nogometaši Tottenhama pobijedili su s 2:0 Blackburn u ogledu 36. kola engleskog Premiershipa. Vratio se time Tottenham na četvrto mjesto ljestvice, koje vodi prema Ligi prvaka.

No, isti broj bodova ima peti Newcastle, dok šesti Chelsea zaostaje samo jedan za tim dvojcem. Blackburn je, pak, i dalje u zoni ispadanja, trenutačno su na pretposljednjem mjestu. Do spasa im nedostaju tri boda.

Što reći o utakmici u kojoj gostujući igrači niti jednom nisu niti pokušali uputiti udarac prema suparničkim vratima. Tottenham je doslovno kontrolirao cijelu utakmicu, imao je posjed lopte veći od 70 posto, ali iskreno, nije baš da su razbili suparnika. Odnosno, nisu imali bezbroj šansi za postizanje pogodaka, ali su, što je jedini bitno, dvije iskoristile za pogotke.

Nakon velike gužve, u 22. minuti je iz blizine poentirao Rafael van der Vaart, dok je u 75. Kyle Walker zabio sjajan pogodak iz slobodnog udarca, s 25 metara udaljenosti.

Hrvatski nogometaš Luka Modrić je odigrao dobro svih 90 minuta, dok je Niko Kranjčar izvan sastava Tottenhama zbog ozljede.

Engleska 1. liga, 36. kolo
Chelsea 6 1 QPR
Strijelci
1:0 D. Sturridge (1') 2:0 J. Terry (13')
3:0 F. Torres (19') 4:0 F. Torres (25')
5:0 F. Torres (64') 6:0 F. Malouda (80')
6:1 D. Cisse (84')
Sastavi
P. Cech
J. Terry
J. Bosingwa (82' S. Hutchinson)
A. Cole
P. Ferreira
F. Lampard
M. Essien
S. Kalou (74' Ramires)
D. Sturridge
F. Torres
J. Mata (68' F. Malouda)
P. Kenny
C. Hill
A. Ferdinand
T. Taiwo
N. Onuoha
Á. Buzsáky (65' A. Traore)
S. Derry
J. Barton
B. Zamora (78' S. Wright-Phillips)
D. Cisse
J. Mackie
Žuti kartoni
J. Barton 61'