DAVID PROTIV GOLIJATA

Montpellier pobjegao, PSG pred ispitom

27.04.2012 u 20:49

Bionic
Reading

Marokanski 22-godišnji reprezentativac Younes Belhanda donio je nogometašima Montpelliera minimalnu (1-0) pobjedu na gostovanju kod Toulousea u prvoj utakmici 34. kola Le Championnata

Zabio je ofenzivni veznjak gostiju svoj 12. pogodak u 28. ovosezonskom nastupu nakon nepune tri minute igre. S pozicije lijevog krila, otprilike na visini 16-erca, sjurio se prema sredini i preciznim udarcem, nakon driblinga pa potom i finte, matirao domaćeg vratara Alija Ahamadu.

Belhandi je to bio treći pogodak ove sezone postignut u uvodnih deset minuta.

Priliku za povećanje vodstva u 58. je minuti propustio najbolji strijelac lige Olivier Giroud, kojem je 20-godišnji francuski vratar sjajno obranio 11-erac. Bio je to Ahamadi već treći obranjeni kazneni udarac ove sezone. Najbolji je u ligi po tom parametru.

Zanimljivo je da je ovom pobjedom Montpellier produljio niz nepobjedivosti kod Toulousea u Le Championnatu na 12 utakmica.

Što je najvažnije, prvom je pratitelju PSG-u četiri kola prije kraja, uz utakmicu više, pobjegao na pet bodova prednosti. Parižane u nedjelju ktome čeka najteže moguće gostovanje: derbi kod aktualnog prvaka Lillea.

Le Championnat, 34. kolo:
Toulouse – Montpellier 0-1 (Belhanda 3)

Redoslijed: 1. Montpellier 72, 2. PSG 67 (-1), 3. Lille 62 (-1), 4. Lyon 56 (-1), 5. Rennes 54 (-1)...

Montpellier je u sjajnoj poziciji za uzimanje naslova ultrabogatom protivniku