IMA SE, A NEMA SE

Partizan i Zvezda troše kao pijani milijunaši i onda - kukaju!

26.04.2012 u 11:32

Bionic
Reading

Prema pisanju beogradskih medija, dva najveća srpska kluba grcaju u dugovima zbog kojih bi mogli biti izbačeni iz europskih kupova, no to ih ne sprečava da ulažu stotine tisuća eura u stadione i dovođenje velikih trenerskih imena

Iako je Partizanu i Crvenoj zvezdi preostalo vrlo malo vremena za podmirivanje dugova, čini se da ta dva beogradska velikana ne mare previše za upozorenje Uefe i najavu kako će biti suspendirani na godinu dana iz svih europskih natjecanja ukoliko ne podmire minuse. Prema pisanju Kurira, dugovi ta dva kluba su gotovo milijunskih vrijednosti, no konkretna reakcija je zasad izostala.

Štoviše, Partizan unatoč dugu i upozorenjima Uefe plaća Avramu Grantu oko 900.000 eura godišnje, dok je Zvezda najavila ulaganje oko 450.000 eura u obnovu Marakane iako joj je dug oko 800.000 eura.

Novinari Kurira pokušali su dobiti i konkretnu reakciju Uefe, pa čak i službene iznose dugova, no odgovor iz Nyona nije bio očekivan.

'Uefa u ovom trenutku ne može davati nikakve informacije. Slijedećeg tjedna održat će se planirani sastanak pa će se znati nešto više', rečeno je Kuriru u sjedištu europske Kuće nogometa.

Beogradski list uspio je dobiti komentar kluba s Marakane čiji čelnici očekuju kako će im Uefa izaći u susret i prolongirati plaćanje dugova, a plaćanje gotovo pola milijuna eura za rekonstrukciju stadiona opravdavaju činjenicom kako to nije samo Zvezdin novac, nego su uz klub ulagači privatni investitori i grad.