KRŠENJE PRAVILA

Vlasnik Rangersa kažnjen doživotnom suspenzijom

24.04.2012 u 09:43

Bionic
Reading

Nakon što su Rangersi proglašeni krivima za utaju poreza u iznosu od 49 milijuna funti Disciplinski tribunal SFA-a Craiga Whytea je kaznio za kršenje dvaju disciplinskih pravila u periodu između 6. svibnja 2011. i 6. ožujka 2012. godine, te ga kaznio 200.000 funti.

Škotski nogometni savez (SFA) kaznio je vlasnika Glasgow Rangersa Craiga Whytea doživotnom zabranom rada u škotskom nogometu nakon što je od strane Britanske službe za porez i carinu proglašen krivim za poreznu utaju.

Nakon što su Rangersi proglašeni krivima za utaju poreza u iznosu od 49 milijuna funti Disciplinski tribunal SFA-a Whytea je kaznio za kršenje dvaju disciplinskih pravila u periodu između 6. svibnja 2011. i 6. ožujka 2012. godine, te ga kaznio 200.000 funti.

Nakon što je ustanovljeno kako je klub u spomenutom vremenom razdoblju prekršio pet disciplinskih pravila Rangersima je stavljen embargo na transfere u periodu od godine dana. Zabrana isključuje potpisivanje igrača ispod 18 godina starosti.

'Iznenađen sam kako je SFA bio strog prema klubu koji u ovom trenutku prolazi kroz težak period. Kako to može utjecati na mene. Ne može mi biti manje stalo. Sretno s prikupljanjem novca', komentirao je između ostaloga čelnik kluba koji je u siječnju prodao hrvatskog reprezentativca Nikicu Jelavića u Everton.