BARCA ČEKA CHELSEA

Guardiola: Uopće ne sumnjam da ćemo igrati u finalu

23.04.2012 u 21:48

Bionic
Reading

Nakon subotnjeg poraza u svom dvorištu od Reala Barcelona se praktički oprostila od naslova prvaka te svu svoju snagu sada igrači trenera Guardiole okreću prema Ligi prvaka. Iz prve utakmice protiv Chelseaja Barcelona hvata zaostatak od jednog gola, no trener domaćina vjeruje u prolaz

Trener Barcelone Josep Guardiola dobro je analizirao prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu i misli da je pronašao dobitnu kombinaciju za uzvrat.

'Utakmica će biti poput one protiv Real Madrida. Važno je da imamo strpljenja i uopće ne sumnjam da ćemo igrati veliko finale u Münchenu', rekao je Guardiola na konferenciji za novinare večer uoči utakmice.

'Moji su igrači izvlačili i teže situacije u prošlosti. Uvijek sam bio suočen s izazovima u koje ulazim s velikim optimizmom jer imam vjeru u ovu momčad. Sutrašnja utakmica nije iznimka', rekao je trener Katalonaca koji se ne želi više vraćati na temu poraza od Reala u 'El clasicu'.

'Ovo je polufinale Lige prvaka. Nije bitno jesmo li igrali dan ranije, tri dana ranije... Sve što tražim jest da momci budu spremni izboriti finale.'

Što se Chelseaja tiče, Guardiola očekuje sličan pristup utakmici kao i prošloga tjedna.

'Svjesni smo njihove snage. Već godinama igraju na način na koji igraju. Moramo pronaći način da dođemo u priliku postići pogodak te ju što prije iskoristiti. Moramo paziti da nam se ne dogodi kao u prvoj utakmici, da kada izgubimo loptu, Chelsea jurne u kontru.'

No ipak, najburniji dio novinske konferencije bio je kada je jednog novinara, iako je Guardiola rekao da ne želi o tome razgovarati, zanimalo zašto su 'el clasico' započeli Cristian Tello i Thiago Alcantara dok su Pique, Fabregas, Pedro i Sanchez grijali klupu. Guardiola je nakon toga izgubio živce.

'Ako imate potrebu nekoga napadati, napadajte mene! Ne Thiaga, ne Tella. To su djeca, napadajte mene! Proanalizirajte malo igru Tella. Igrao je dobro, a vi serete po njemu. Stvorili smo puno prilika za gol', rasrdio se trener Katalonaca.

Privremeni menadžer londonskog nogometnog kluba Chelsea, Roberto Di Matteo, je na novinskoj konferenciji večer prije uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka protiv Barcelone najavio napadačku igru svoje momčadi.

Iako 'bluesi' imaju prednost od 1:0 iz prve utakmice koju je jedinim pogotkom iz jedinog udarca na utakmici za Chelsea riješio Didier Drogba, Di Matteo smatra da bi defenzivna taktika značila potpisivanje poraza na Nou Campu, a ujedno i ispadanje.

'Teško je igrati na remi bez golova. Ako zabijemo, to će nam dati jako veliku prednost, ali svi smo svjesni koliko će to težak zadatak biti', rekao je Di Matteo

'Budimo realni... Barcelona će stvoriti prilike protiv svih momčadi. Na nama je da pokušamo zabiti i smanjiti broj njihovih prilika za gol.'

Talijan je iskoristio priliku da pohvali obranu svoje momčadi koja je u posljednje dvije utakmice (Barcelona i Arsenal) bila na visokoj razni, uz dozu sreće, te nije primila nijedan gol.

'Oduvijek govorim koliko je momčadska igra, pogotovo za obranu, bitna. Jako sam zadovoljan načinom na koji naši obrambeni igrači igraju u posljednje vrijeme. Posebno sam impresioniran Garyjem (Cahill)', rekao je Di Matteo

Talijan nije želio otkriti s kojim će početnim sastavom istrčati na Nou Camp, a jedino što je otkrio jest da će o nastupu Davida Luiza i Didera Drogbe odlučiti neposredno prije utakmice.

Utakmica protiv Chelseaja na rasporedu je u utorak s početkom u 20,45.