BEZ IKAKVOG ODNOSA

Bivši agent: Bez Mamića Eduardo ne bi uspio

23.04.2012 u 14:04

Bionic
Reading

U Zagrebu je ovih dana boravio bivši menadžer Eduarda da Silve, Brazilac Helio Augusto Suzano (60). Domaćin mu je Zdravko Mamić koji mu je pokrio troškove hotelskog smještaja

Suzano nije ostao tajanstven po pitanju Eduarda. Priznao je kako odnos između njega i hrvatskog reprezentativca ne postoji.

'Već godinama nemamo kontakt. Nažalost, Eduardo nimalo ne poštuje sve što sam napravio za njega,' rekao je Suzano za Večernji list te je objasnio da je suradnju s Mamićem počeo 2001.

'Zdravko tada nije bio u Dinamu. Napravili smo ugovor s Eduardom po kojemu je Zdravku i meni trebalo pripasti po 25 posto od Eduardovih primanja, a igraču 50 posto. Eduardo mi nije platio ni lipe, nula, ništa! Jako me razočarao. Jedan reprezentativac, tako veliko ime, morao bi imati više respekta prema čovjeku koji ga je otkrio.'

Suzano ipak nije ostao bez svoje love.

'Da, Mamić mi je isplatio 50.000 dolara i ja sam mu prepustio Eduarda. Tada je Zdravko preuzeo brigu o njemu i bio mu je zaista kao pravi otac. Kupovao mu je odjeću, plaćao operacije, sjećam se i da mu je darovao Cartierov sat. Da nije bilo Mamića, Eduardo sigurno ne bi uspio,' govorio je Suzano, koji je 2007. godine od Mamića primio još 300.000 eura.