DOSTIZANJE SLAVNOG REALA

Gledajte prijenos legendarnog El Clasica na tribina.hr

20.04.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Nogometni svijet odbrojava dane do novog ogleda nogometaša Barcelone i madridskog Reala, što će biti 219. službeni ogled vjerojatno najslavnijih sportskih rivala svijeta. Pobijedi li, Barcelona će se nakon 70 godina izjednačiti u omjeru s 'kraljevskim klubom'. Izravni stream utakmice možete pratiti na tribina.hr

Trenutno Real ima 86 pobjeda, ali Barcelona je strašnim naletom u eri trenera Guardiole došla na 85 i u subotu s početkom u 20 sati ima priliku izjednačiti se s mrskim rivalom. 46 utakmica završilo je neriješenim rezultatom. Posljednji put Barcelona je imala pozitivan skor prije 83 godine, ali uskoro bi se to moglo promijeniti.

Nije nelogično to da je u nezapamćenoj berbi trofeja Pepea Guardiole (13 službenih 'kanti' u nepune četiri sezone) čak i slavni Real postao najobičnija kolateralna žrtva, ali podatak da su u tom razdoblju od 15 utakmica slavili samo jednom, u lanjskom finalu kupa, porazan je za Madriđane bez obzira na Barcinu snagu.

Gledajte El Clasico na tribina.hr

Svi registrirani korisnici tribine.hr mogu El Clasico gledati u izravnom video streamu ako na vrijeme kupe svoju ulaznicu

Guardiola je na kormilo svog kluba zasjeo u ljeto 2008. i odmah krenuo odlučnim korakom. Riješio se Ronaldinha, Deca i starijih braniča (Zambrotta, Thuram) te krenuo graditi svoj stil. Ionako moćnu Barcu učinio je još ubitačnijom. Godinu kasnije napravio je najveću pogrešku mijenjajući Eto'oa i 60 milijuna eura za Ibrahimovića kojega je potjerao niti godinu dana poslije. Ipak, kompenzirao je tu pogrešku prodajom Yaye Tourea u bogati City da bi napravio mjesta za sjajnog Busquetsa, koji mu je otvorio nove taktičke opcije u kojima danas uživamo.

Tako je 2009. spreman dočekao dolazak slavnog Josea Mourinha i dominacija se nastavila. Uhodani Pepeov stroj u prošloj i ovoj sezoni u čak deset dvoboja uzeo je pet pobjeda i četiri remija. Tako slavnoga Portugalca nitko nije ponižavao. Dobrodošlicu je dobio u vidu poraza 5:0, a ove sezone već je dva puta poražen na svom Bernabeuu. Samo najveći luđak može otpisati trenera kao što je Mourinho i klub kakav je Real, ali Barcelona je u posljednje vrijeme veliki favorit u derbijima.

Dvoboj ćete moći pratiti na programu Arenasport2, koja je pripremila i uvodnu emisiju od 19 sati u kojoj će biti intervjui s Robertom Prosinečkim, Goranom Vučevićem i Robertom Jarnijem, tiskovne konferencije Barcelone i Reala, osvrt na prvu utakmicu i još puno, puno toga.

Dobra vijest za sve ljubitelje nogometa je da izravni stream utakmice mogu gledati i na tribina.hr. Broj ulaznica je ograničen zato požurite.

Snimka svih sedam prvenstvenih derbija u Guardiolinoj eri