CHELSEA U PREDNOSTI

Guardiola: Teško je zabiti kad se protivnik brani s deset igrača

19.04.2012 u 08:22

Bionic
Reading

Iako je Barcelona dominirala tijekom cijele utakmice protiv Chelseaja, momčad trenera Guardiole ipak je pretrpjela poraz u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Strateg katalonskog giganta je bez obzira na sve siguran u prolazak

Trener Barcelone Pep Guardiola nije bio previše razočaran nakon gubitka prve polufinalne utakmice Lige prvaka na Stamford Bridgeu od Chelseaja (1:0), jer vjeruje da je njegova momčad puno bolja te da zaslužuje prolaz.

'Morat ćemo ponovno pokušati stvoriti 24 prilike, ali ovoga puta i zabiti koji gol. Moramo postići nekoliko golova sada kad smo izgubili, a nismo ga dali', smatra trener katalonske momčadi koji nije želio previše razgovarati o defenzivnom pristupu Chelseaja u drugom dijelu.

'Pokušavali smo pronaći put do stvaranja više prilika, ali nije išlo. Ja nisam ovdje da bih sudio o tom pristupu utakmici. Oni su vrlo iskusna momčad protiv koje je iznimno teško igrati na Stamford Bridgeu. Vidjet ćemo što će biti idućeg utorka', veli Guardiola koji zaostatak od 1:0 ne gleda kao minus već misiju za koju je njegov momčad spremna.

'Kada protivnička momčad ima 10 igrača u šesnaestercu teško je zabiti. To je veliki izazov koji moramo savladati. Prihvaćamo ga i vjerujemo da to možemo. Stvorili smo mnogo prilika, mora nešto ući u uzvratu', zaključio je španjolski strateg.

Roberto Di Matteo je, očekivano, bio zadovoljan ishodom prve utakmice odigrane na Stamford Bridgeu.

'Ovo je sjajan rezultat. Didier Drogba zabio je vitalan gol za nas, ali bila je to kolektivno sjajna izvedba. Protiv Barcelone se morate puno braniti. Oni imaju i imat će velik posjed lopte, a vi morate pokušati oduzeti loptu i biti ubojiti kada vam se ukaže prilika', komentirao je Di Matteo, okarakteriziravši obrambenu igru svoje momčadi 'skoro savršenom'.

Ubojit je Chelsea svakako i bio budući je zabio gol iz jednog jedinog udarca u okvir gola, onog Didiera Drogbe u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela.

'Ova skupina igrača pokazala je odlučnost koju ima, hrabrost igranja protiv najbolje svjetske momčadi i pokazala je kvalitetu.'

Upitan o šansama za plasman u finale uoči uzvrata na Camp Nou, Chelseajev je strateg rekao:

'I dalje je 50-50.'