JESU LI DANAS HRABRIJI?

Alves: Chelsea nije ušao u finale 2009. godine zbog straha

17.04.2012 u 14:47

Bionic
Reading

Dolio je ulje na vatru brazilski nogometni reprezentativac Dani Alves uoči prvog polufinalnog sraza Lige prvaka između Chelseaja i njegove Barcelone koji je na rasporedu u srijedu na Stamford Bridgeu

Prisjetio se Alves kontroverznog okršaja ovih klubova na istom mjestu 2009. godine kada je, podsjećamo, nakon 0:0 na Camp Nou Chelsea u uzvratu vodio 1:0 i igrao s igračem više. No, Andres Iniesta zabio je u trećoj minuti sudačke nadoknade utakmice koju je obilježio norveški sudac Tom Henning Øvrebø ne dosudivši barem četiri kaznena udarca za londonski klub, te je odveo Barçu do finala i kasnije naslova.

'Nema sumnje da je to bila najteža utakmica koju smo igrali. Ljudi kažu da bi Chelsea pobijedio da nije bilo suca, ali što mi tu možemo? Mislim da Chelsea te godine nije ušao u finale zbog straha', rekao je Alves za Guardian.

'Momčad koja ima igrača više kod kuće i vodi 1:0 nas je trebala više napadati. Chelseaju je manjkalo hrabrosti da krene naprijed. Umjesto toga su napravili korak unatrag i zbog toga su platili. Kada smo vidjeli da nas ne napadaju, shvatili smo da su se odrekli igre. Zadovoljili su se s 1:0 ali su zaboravili da s 1:1 mi idemo dalje. Sve što su radili bilo je da su se rješavali lopte', dodao je brazilski desni bek.