SUD LEGENDE

'Modrić je za mene igrač sezone u Premiershipu'

17.04.2012 u 08:42

Bionic
Reading

Osvaldo Ardiles (59), legendarni vezni nogometaš Tottenhama i argentinske reprezentacije, danas je trener japanskog drugoligaša Machida Zelvije i stalni kolumnist Tottenhamova magazina

U najnovijem izdanju istog, onome za mjesec travanj, također nekadašnji trener zagrebačkog Dinama (tada Croatije) posvetio je značajan prostor svom omiljenom nogometašu u današnjoj generaciji Tottenhama, Luki Modriću.

'Za moj ukus veliki broj Tottenhemovih nogometaša ove sezone zaslužuje mjesto u premierligaškoj momčadi godine. Mislim na Garetha Balea, Scotta Parkera, pa čak i na Rafaela van der Vaarta i Emmanuela Adebayora. Pa ipak, moj nogometaš sezone 2011-12 mora biti Luka Modrić', napisao je trener koji je u Zagrebu proveo ljeto i jesen 1999. godine nastavivši:

'Kao i uvijek, Luka je bio izvanredan tijekom cijele sezone. On je igrač koji momčad diktiranjem ritma igre drži živom. Kada bih danas opet mogao igrati profesionalan nogomet, bila bi mi čast igrati uz njega. Luka je sposoban činiti tolike stvari koje su većini drugih nogometaša nepojmljive.'

'Također je sposoban kreirati gol-prilike drugim igračima, a kad zabije sam realno je uvijek riječ o supergolovima. Moram li uopće spominjati prvi pogodak protiv Liverpoola u prvom dijelu sezone?',' zaključio je slavni Argentinac, svjetski prvak iz 1978. godine, nakon čega je i preselio u London.