FA KUP

Jelavić zabio, ali 'redsi' otišli u finale

14.04.2012 u 15:43

Bionic
Reading

Nogometaši Liverpoola izborili su plasman u finale FA kupa nakon što su u polufinalnom ogledu pred 87.231 gledatelja na Wembleyu pobijedili gradskog suparnika Everton 2:1 (0:1)

Everton je poveo golom hrvatskog reprezentativca Nikice Jelavića u 24. minuti utakmice, a bio je to njegov već šesti gol u dresu Toffeesa u 11 susreta.

Zabio je bivši napadač Haduka i Glasgow Rangersa iskoristivši veliku pogrešku obrane 'redsa', točnije Jamiea Carraghera, koji je prilikom izbijanja lopte u vlastitom šesnaestercu pogodio Tima Cahilla, lopta se odbila do Nikice Jelavića, a ovaj je lijepim smirenim prizemnim udarcem matirao Liverpoolovog vratara Brada Jonesa

U nastavku susreta 'redsi' su uspjeli okrenuti rezultat. Prvo je Luis Suarez u 63. minuti izjednačio nakon velike pogreške Sylvaina Distina, a potom je Andrew Carroll u 87. minuti nakon ubačaja Craiga Bellamyja, udarcem glavom svladao Tima Howarda.

Ulaskom u finale Liverpool je došao u priliku osvojiti i drugi trofej ove sezone nakon što je pobijedio u Liga kupu. 'Redsima' je to 14. plasman u finale najstarijeg klupskog natjecanja na svijetu, a do sada je slavio sedam puta. Posljednji put 2006.

U drugom polufinalnom susretu u nedjelju se sastaju Tottenham i Chelsea.

Engleska FA kup
Liverpool 2 1 Everton
Strijelci
0:1 N. Jelavic (24') 1:1 L. Suárez (62')
2:1 A. Carroll (87')
Sastavi
B. Jones
J. Carragher
G. Johnson
D. Agger
M. Skrtel
S. Gerrard
S. Downing (84' C. Bellamy)
J. Spearing
J. Henderson (75' M. Rodríguez)
A. Carroll
L. Suárez
T. Howard
P. Neville
J. Heitinga
S. Distin
L. Baines (88' V. Anichebe)
T. Cahill
L. Osman
D. Gibson
M. Fellaini
N. Jelavic
M. Gueye (68' S. Coleman)
Žuti kartoni
M. Skrtel 59'
J. Henderson 73'
S. Distin 37'
N. Jelavic 59'
S. Coleman 79'