NEMA OPROSTA

Navijači Flamenga otvorenim pismom izvrijeđali Ronaldinha

13.04.2012 u 20:56

Bionic
Reading

Ispadanje iz Copa Libertadores u četvrtak, čini se, prelilo je čašu strpljenja većini navijača Flamenga, a oni okupljeni u frakciju pod nazivom Raca Rubro-Negra objavili su otvoreno pismo u kojem su pobrojali sve grijehe Ronaldinha

Navijači brazilskog nogometnog kluba Flamenga u otvorenom pismu prozivaju najveću klupsku zvijezdu Ronaldinha zbog neprofesionalnog ponašanja i manjka respekta prema dresu kojeg nosi.

Ispadanje iz Copa Libertadores u četvrtak, čini se, prelilo je čašu strpljenja većini navijača Flamenga, a oni okupljeni u frakciju pod nazivom Raca Rubro-Negra objavili su otvoreno pismo u kojem su pobrojali sve grijehe Ronaldinha, ali i njegovih suigrača.

'Nitko nije važniji od Flamenga. Niti jedan igrač nije veći od kluba, a to se posebno odnosi na onog kojeg se smatra najvećom zvijezdom u momčadi, Ronaldinha', stoji na početku pisma u kojem se oštro osuđuje stil života nekada najboljeg nogometaša svijeta.

'Ronaldinhov način života pokazuje potpuni nedostatak poštovanja prema instituciji koju predstavlja. Mnogi navijači odriču se i hrane kako bi si priuštili ulaznicu i kako bi uživo vidjeli Flamengo. Mnogi putuju u prekrcanim vozilima javnog prijevoza u gluho doba noći kako bi zauzvrat gledali sramotne predstave nogometnih milijunaša koji nemaju nikakvog respekta prema bojama Flamenga. Ovim pismom ne želimo ulaziti u klupsku politiku dovođenja igrača, ali totalno smo razočarani dovođenjem Ronaldinha – igrača koji ne poštuje niti klub niti svoje suigrače na odgovarajući način. Mi želimo igrače koji razumiju vrijednost dresa kojeg nose i nećemo tolerirati one koji ne znaju što je profesionalizam. Želimo nogometaše predane momčadi, a ne pojedince koji igranje za ovaj klub ne shvaćaju ozbiljno. Bez obzira na sve ostat ćemo uz naš klub koliko god nas boli trenutno stanje u momčadi', stoji u otvorenom pismu.

Prema informacijama iz brazilskih medija Ronaldinho je propustio 10 treninga s momčadi ove sezone, a prošlog petka autobus s igračima jajima su gađali upravo navijači Flamenga nezadovoljni onim što na terenu prikazuju njihovi ljubimci.