PERIŠIĆ PREMA NASLOVU

Odluka: Borussia petom nokautirala Bayern

12.04.2012 u 08:38

Bionic
Reading

Bogatu nogometnu srijedu obilježio je derbi njemačkog prvenstva u kojemu je Borussia u Dortmundu svladala Bayern sa 1:0 (0:0) i tako se odvojila na šest bodova prednosti četiri kola prije kraja

Bayern je imao priliku pobjedom dostići branitelje naslova iz Dortmunda, ali žuto grotlo stadiona Westfahlen dočekalo je najvredniju pobjedu još jedne bajkovite sezone.

Borussia je, nošena bodrenjem 80.000 navijača, bolje ušla u utakmicu i od prvih minuta opasno prijetila Bayernovu čuvaru mreže Neueru. U sjajnom prvom poluvremenu domaći su pokazali više, a najbolju priliku imali su u 37. minuti kada je Lewandowski glavom pogodio stativu.

Drugo poluvrijeme počelo je 'kišom banana' u kazneni prostor Manuela Neuera. Žuta publika ne voli ga već godinama, prije Bayerna branio je boje njihovog najvećeg rivala, Schalkea, kod kojega će se ovoga vikenda imati priliku sasvim približiti drugom uzastopnom naslovu prvaka.

U nastavku je Bayern krenuo po puni plijen, a odlučila je luda završnica u kojima su žuti imali i sreće. U 77. minuti Robert Lewandowski je petom skrenuo udarac Grosskreutza i zabio jedini gol na utakmici. Bio je to njegov peti gol u zadnjih pet utakmica, ali drama je tek bila počela.

Pet minuta prije kraja Arjen Robben je krenuo sam kroz kazneni prostor i na rubu peterca je pao nakon kontakta s vratarom Weidenfellerom. Sudac je pokazao na bijelu točku, ali Robben je pucao slabo i Weidenfeller mu je obranio najstrožu kaznu. Nakon promašaja Robben se još morao suočiti i s protivničkim braničem Subotićem koji mu se unio u lice i derao mu se u uho.

Bayern se nije predavao i u sučevoj nadoknadi Srđan Subotić je pogodio gredu svoga gola, nakon čega je Robben prebacio gol s tri metra. Nizozemac i suigrači nisu mogli vjerovati, s tim udarcem vjerojatno im je otišao i naslov prvaka. Minutu kasnije Lewandowski je također pogodio gredu, ali nije mario. Krenuo je u proslavu s možda najboljom publikom svijeta.

Ivan Perišić je u pobjedničke redove ušao u 74. minuti i unio puno živosti u svoju momčad, dok je minutu kasnije za Bayern zaigrao Ivica Olić koji je imao jednu neiskorištenu polupriliku. Danijel Pranjić ostao je na klupi.

Podsjetimo, za ovaj dvoboj ulaznicu je službeno zatražilo 450.000 navijača, pola milijuna ako računamo vlasnike godišnjih ulaznica. Nema sumnje da će i u preostale dvije utakmice interes biti fantastičan.

Njemačka 1. liga, 30. kolo
Borussia Dortmund 1 0 Bayern Munchen
Strijelci
1:0 R. Lewandowski (77')
Sastavi
R. Weidenfeller
M. Hummels
N. Subotić
M. Schmelzer
L. Piszczek
S. Kehl
I. Gündogan (74' I. Perisic)
K. Großkreutz
J. Blaszczykowski (89' P. Owomoyela)
R. Lewandowski
S. Kagawa (74' M. Leitner)
M. Neuer
H. Badstuder
J. Boateng
D. Alaba
P. Lahm
Elias
T. Kroos
F. Ribery
A. Robben
M. Gomez (75' I. Olić)
T. Müller (61' B. Schweinsteiger)
Odlučujući trenutak dvoboja