Nogomet ODBROJAVANJE

Izmjenama Zakona Jovanović steže obruč oko Mamića

  • Autor: D.K. / VLM
  • 11.4.2012 18:16:02
  • 11.4.2012 18:07:44

Ministar Željko Jovanović u Rijeci je najavio da će sljedeći tjedan predstaviti nacrt prijedloga izmjena i dopuna Zakona u sportu.

Željko Jovanović gostovao je u Rijeci na tribini Kluba riječkih olimpijaca i Riječkog sportskog saveza gdje je pričao o budućnosti hrvatskog sporta. Uskoro će bit predstavljen nacrt prijedloga Izmjena i dopuna Zakona u sportu, a onda kreće javna rasprava. Ministar smatra da je financiranje sporta od igara na sreću dobar prijedlog.

'Jedan posto od igara na sreću donio bi nam 111 milijuna kuna', veli ministar te dodaje kako bi se time riješili svi problema, bilo se radilo o nogometu, košarci, rukometu... Predlažu se plaće igračima između 15 i 30 tisuća kuna bruto, sukladno situaciji u državi.

Nacrt će nakon predstavljanja na glasanje u Vladu, a zatim u Sabor, gdje bi se na dnevnom redu trebao naći početkom svibnja, a na snagu bi trebao stupiti prvog dana lipnja.

'U upravama ili savezima nema mjesta menadžerima, što je i dosad bilo dio zakona, no nije se provodilo', kazao je Jovanović.

186705,186179,185688,181476

Naglasio je da bi sve osobe koje su u posljednje tri godine imale financijske ugovore sa sportašima trebale biti spriječene sjedati u fotelje, a isti je slučaj i s njihovim obiteljima, jasno aludirajući na Zdravka Mamića.

Navodi da bi se preoblikovanja klubova trebala raditi na primjerima Istre ili Rijeke, a ne Hajduka gdje se ne zna tko je vlasnik, a uprava je neodgovornim potezima klub dovela pred stečaj.

Što se kategorizacije sporta tiče, ministar smatra da bi masovnost i uspješnost trebali biti glavni kriteriji, a odbacuje i optužbe za diskriminaciju paraolimpijaca, najavljujući kako će imati ista prava kao i olimpijci.

'Naknade za izvrsnost bit će jednake svim sportašima', kazao je Jovanović iako je iz njegovog kabineta prvi prijedlog izašao da dobivaju manje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku