ALEX DOBRO I PROŠAO

Pogledajte krvnički start Balotellija na Songovo koljeno

11.04.2012 u 07:30

Bionic
Reading

Izjavio je Roberto Mancini nakon poraza od Arsenala da će se pokušati riješiti Marija Balotellija. Naravno, stvar je vodstva Cityja tko mu manje treba, ali za ispade prgavog talijanskog nogometaša opravdanja nema

Iako ne želimo soliti ranu našem Eduardu podsjećanjem na krvnički start Martina Taylora u veljači 2008. godine, prekršaj koji je Mario Balotelli napravio ove nedjelje nad Kameruncem Alexom Songom, u dvoboju Arsenala i Cityja, spada u istu kategoriju - luđačkih i brutalnih.

Na svu sreću, Kamerunac nije teže stradao, te je čak i nastavio igru. No, da stvar bude još tužnija, sudac Balotelliju nije dao ni žuti karton. Doduše, sudac se kasnije 'iskupio', pa je prgavi Talijan ipak bio kartoniran i u svlačionicu je morao prije kraja dvoboja.

No, za Balotellija neće biti dodatnih suspenzija. Ovakvu je odluku donio nogometni savez Engleske nakon što je pregledao snimku i utvrdio da je barem jedan od sudaca vidio cijeli incident. Zbog te činjenice, FA nema pravo mijenjati sudačku procjenu.

'Pregledom snimke koja uključuje incident na utakmici Manchester Cityja i Arsenala, odnosno Marija Balotellija i Alexa Songa, utvrđeno je da nikakve dodatne kazne neće biti za igrača gostujuće momčadi. U situaciji kada barem jedan od sudaca vidi što se dogodilo, pregled snimke ne uzima se u obzir kao način da se dodatno kazni počinitelja. Dodatne kazne mogu se dodijeliti jedino u situaciji kada nijedan od sudaca nije vidio incident. Stoga FA nema pravo mijenjati odluku suca na utakmici', stoji u priopćenju nogometnog saveza Engleske.

Inače, Arsenal je taj dvoboj dobio sa 1:0, te se probio na treće mjesto Premiershipa, dok se City tim porazom gotovo sigurno oprostio od naslova engleskog prvaka.